Morsko dobro: Za Denkoviča po proceduri

"Za realizaciju investicione ideje potrebno je dobiti odobrenje za gradnju ili urbanističko-tehničke uslove na osnovu kojih se pokreće postupak ustupanja"
1 komentar(a)
Roman Denkovič, Foto: Privatna arhiva
Roman Denkovič, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 25.08.2014. 17:05h

Povodom tvrdnji ukrajinskog biznismena Romana Denkovića da tri godine “muku muči” sa administracijom kako bi od Morskog dobra dobio dozvolu za gradnju plaže za hotel u Bijeloj, reagovali su iz JP Morsko dobro da su u ovoj, kao i u sličnim situacijama, postupili odgovorno i profesionalno.

“Morsko dobro je od samog početka tretiralo predmet gospodina Denkoviča tako što je pokrenulo postupke kroz koje se obezbjeđuju preduslovi za realizaciju investicione ideje, a o proceduri smo obavijestili i zainteresovanog investitora. Za realizaciju investicione ideje potrebno je dobiti odobrenje za gradnju ili urbanističko-tehničke uslove na osnovu kojih se pokreće postupak ustupanja, tj. javni tender za izbor najboljeg ponuđača. Napominjemo da JP Morsko dobro nije organ uprave, pa prema tome niti izdaje niti može izdati bilo kakvu dozvolu za gradnju”, naveli su iz Morskog dobra. Denković je navao da ne može da dobije odborenje za plažu, pa zbog toga ne može ni da gradi hotel. Iz Morskog dobra navode da prvo mora biti izgrađen hotel da bi neko kupalište dobilo karakter hotelskog.

Dozvolu tri godine čeka za plažu hotela u Bijeloj >>>

“To ovdje nije slučaj, tako da je i sa tog aspekta izgradnja hotelskog kupališta nemoguća u ovom trenutku”, saopšteno je iz Morskog dobra, navodeći još da su postupci u toku.

Bonus video: