Na mjestu nekadašnje zgrade policije Aco Đukanović može da gradi devet spratova

Ostavljena je mogućnost da deveti sprat bude samo u jednom uglu i da to bude kula
0 komentar(a)
Zgrada policije, Foto: Arhiva "Vijesti"
Zgrada policije, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 28.06.2011. 08:34h

Na lokacijama stare zgrade podgoričke policije (popularne Limenke) i gradske Mljekare gradiće se stambeno-poslovni objekti koji će imati između šest i devet spratova, predviđeno je izmjenama i dopunama Detaljnog urbanističkog plana (DUP) Momišići A - dio zone 5, koji je na javnoj raspravi do sedmog jula.

Vlasnik stare zgrade MUP-a je biznismen Aco Đukanović, a lokaciju gradske Mljekare kupio je vlasnik građevinske firme "Zetagradnja" Blagota Radović.

Predstavnik Sekretarijata za planiranje i uređenje prostora i zaštitu životne sredine Glavnog grada Radovan Rakčević, kazao je "Vijestima" da izmjenama plana nije predviđeno da oba objekta imaju mogućnost gradnje do devet spratova, već samo u jednom dijelu.

Rakčević je kazao da je zona tog DUP-a najvećim dijelom izgrađena

"Ostavljena je mogućnost da deveti sprat bude samo u jednom uglu i da to bude kula koja bi dala akcenat tom dijelu grada. Inače, to je manir u dosta gradova, a koliko je to ovdje uspješno stvar je procjene planera", kazao je Rakčević, dodajući da je obrađivač plana firma Vinsoft iz Podgorice.

Rakčević je kazao da je zona tog DUP-a najvećim dijelom izgrađena, kao i da se izmjene odnose najvećim dijelom na pomenute dvije lokacije.

Opširnije u štampanom izdanju

Bonus video: