Na novoj Bijeloj listi 251 preduzeće

Na novoj listi su Elektroprivreda, Trebjesa, sve banke, Telekom, Telenor, M:tel, CEDIS, CGES, Alter modus, Voli...
0 komentar(a)
Poreska uprava, Foto: Luka Zeković
Poreska uprava, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 03.08.2017. 17:52h

Poreska uprava objavila je juče novu Bijelu listu, odnosno spisak poreskih obveznika kod kojih je uočen najveći stepen fiskalne discipline.

Na novoj listi je 251 obveznik, među kojima su Elektroprivreda, Trebjesa, sve banke, Telekom, Telenor, M:tel, Crnogorski elektrodistributivni sistem (CEDIS), Crnogorski elektroprenosni sistem (CGES), MFI Alter modus, Jugopetrol, Voli trade, Mesopromet.

Na listi su i Kips, Lukoil Montenegro, Namos, Heta, Mercator CG, Tosčelik, Okov, Tehnomax, Montenegro stars, Budvanska rivijera, Carine, HTP Vile Oliva, Uniprom...

"Na listi su se našla imena poreskih obveznika s kojima Poreska uprava kontinuirano ostvaruje uspješnu saradnju u pogledu poštovanja poreskih propisa i izmirivanja poreskih obaveza. Obveznici s Bijele liste prepoznati su kao kompanije koje uredno izmiruju obaveze prema svojim povjeriocima, uključujući i državu, te samim tim predstavljaju i afirmativne potencijalne poslovne partnere na tržištu”, saopšteno je iz Poreske uprave.

Kriterijumi na osnovu kojih su odabrani obveznici za Bijelu listu obuhvatali su urednost obračunavanja poreza i podnošenja poreskih prijava, redovnost izmirivanja poreskih obaveza, kao i da stepen regularnosti poslovanja uočen u postupcima inspekcijskog nadzora.

"Listom je obuhvaćen ne samo segment velikih kompanija, već i mala i srednja preduzeća sa visokom stopom poreske discipline”, kazali su iz PU koja Bijelu listu objavljuje od juna 2013.

Bonus video: