Na tenderu dio Ričardove glave i Mogren I

Prošje je godine firma Zorana Bećirovića gazdovala sa tri najpopularnija kupališta u Budvi
61 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 01.03.2012. 07:55h

Dvije najatraktivnije budvanske plaže - istočni dio Ričardove glave ispod zidina Staroga grada i najljepše crnogorsko kupalište Mogren I, koje su do minulog ljeta u zakup držale firme čiji je osnivač kolašinski biznismen Zoran-Ćoćo Bećirović, suvlasnik budvanske “Avale”, i kolašinskih “Bjanke” i “Lipke”, naći će se ove godine na tenderu, potvrđeno je „Vijestima“ u Javnom preduzeću „Morsko dobro“.

Kupališta koja su u zakup držale nekoliko firmi, čiji je jedan od osnivača i Bećirović, imale su status hotelskih, što će, kako je potvrđeno u javnom preduzeću, i ove godine biti zadržano.

Plažu Mogren I je prošle godine za 33.300 eura držala u zakup budvanska kompanija „Nikky beach

U podzakup Petrosu Statisu

Firmu “Club 88”, čija je adresa u hotelu „Avala“, kako se navodi u Centralnom registru Privrednog suda, osnovala je Bećirovićeva kompanija „Bepller & Džejkobson“, koja se, inače, vodi i kao vlasnik “Avale“, kao i budvanska firma „CPL Montenegro“, iza koje stoji Zorica Popović.

Bećirovićeva firma je prošle godine Ričardovu glavu izdala u podzakup firmi „Mont voyage“, čiji je jedna od osnivača grčki biznismen Petros Statis, vodeći čovjek “Restis grupe”, koja je preuzela gazdovanje grad hotelom „Sveti Stefan“.

Na tenderu će se naći i Mogren I, decenijama najpopularnija budvanska plaža, koju je prošle godine za 33.300 eura držala u zakup budvanska kompanija „Nikky beach“, koju je osnovala firma “CPL Montenegro”, ista ona koja je osnovala i “Club 88”.

Drugi osnivač zvučne firme koja je gazdovala Mogrenom je kolašinska kompanija „KATUN”, a kako se navodi u Centralnom registru, riječ je o društvu sa ograničenom odgovornošću za razvoj projekata o nekretninama, čiji je osnivač kiparska kompanija “Caldero trading limited” sa Nikozije.

I ta plaža zadržaće tretman hotelskog kupališta.

Sekulić "učinjen"

Interesantno je da je u zakup prošle godine firma „Bepler & Džejkobson“ držala i plažu Mogren II, za godišnji zakup od 14.140 eura, čime je Bećirovićeva firma gazdovala sa tri najpopularnija kupališta u Budvi.

Ministarstvo održivog razvoja i turizma je, upravo zbog Ričardove glave, promijenilo pravilnik o izgrađenim i uređenim kupalištima, dozvolivši firmi “Club 88” da, umjesto do tada dozvoljenih 80 centimetara, postavi ogradu od čak dva metra.

Već godinama unazad zapadni dio plaže, ispod samih zidina, drži u zakup podgorički biznismen Branko Vujošević

Otimaju se oko kupališta

Da je Ričardova glava najprestižnija plaža u Budvi, potvrđuje i to da se upravo najjači crnogorski biznismeni otimaju oko nje.

Tako je od prošle godine, nakon što je „Morsko dobro“ za 20 metara središnjeg dijela Ričardove glave, koji se graniči sa Bećirovićevim dijelom, promijenilo status iz javnog u hotelsko kupalište, firma “Nemesis“, koja gazduje starogradskim hotelom „Astorija”, biznismena Dragana Perovića, preuzela gazdovanje tim dijelom plaže.

Već godinama unazad zapadni dio plaže, ispod samih zidina, drži u zakup poznati biznismen Branko Vujošević.

Galerija

Bonus video: