Najavljen tender za kompleks kod Kraljičine plaže kod Bara

Ministarstvo turizma će insistirati da za ovu lokaciju dobije kvalitetnog investitora, dokazanog u tim poslovima, da dobijemo dobar hotelski brend...
117 pregleda 6 komentar(a)
Kraljičina plaža Bar, Foto: Arhiva "Vijesti"
Kraljičina plaža Bar, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 19.06.2012. 07:02h

Tokom ove sedmice biće formalizovan tender za prodaju placa u okviru ekskluzivne Kraljičine plaže kod Bara, a, prema riječima ministra održivog razvoja i turizma Predraga Sekulića, nju će na povjerenje dobiti jedino provjeren i kvalitetan investitor.

Sekulić je, tokom radne posjete Opštini Bar, kazao da će već danas na sjednici Odbora za ekonomsku politiku biti riječi o zakupu Kraljičine plaže.

"Ministarstvo turizma i održivog razvoja insistiraće da za ovu lokaciju dobije kvalitetnog investitora, dokazanog u tim poslovima, da dobijemo dobar hotelski brend i da na pravi način valorizujemo biser ovog dijela Jadrana. Već ima interesovanja za lokaciju. Mislim da će i Vlada podržati stav našeg i Ministarstva finansija i obje opštine, da uslovi za ovaj tender budu mnogo stroži u odnosu na neke ranije tendere", istakao je Sekulić.

Gradonačelnik Bara Žarko Pavićević je kazao da će na prvoj narednoj sjednici Vlade biti donijeta odluka da se opštinama Bar i Budva omogući prodaja placa u zaleđu plaže za izgradnju turističkog kompleksa visoke klase.

Do ove jedinstvene, široj javnosti slabo znane pješčane plaže kod Čanja, može se stići samo morskim putem.

Bonus video: