Nataša Damjanović nova glavna poreska inspektorka

Damjanović će na funkciji glavnog poreskog inspektora, kako su “Vijesti” objavile u utorak, naslijediti Sinišu Kovačevića koji, prema nezvaničnim informacijama, od prošle godine nije u najboljim odnosima sa direktorom Poreske uprave Miomirom M. Mugošom
259 pregleda 0 komentar(a)
Poreska uprava, Foto: Zoran Đurić
Poreska uprava, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 21.09.2017. 16:20h

Vlada je dala saglasnost da se za glavnu poresku inspektorku u Poreskoj upravi (Sektoru za praćenje poreskih propisa i inspekcijski nadzor – Odsjeku za inspekcijski nadzor) postavi Nataša Damjanović, diplomirani ekonomista.

Damjanović je do sada bila rukovodilac Područne jedinice Poreske uprave.

Damjanović će na funkciji glavnog poreskog inspektora, kako su “Vijesti” objavile u utorak, naslijediti Sinišu Kovačevića koji, prema nezvaničnim informacijama, od prošle godine nije u najboljim odnosima sa direktorom Poreske uprave Miomirom M. Mugošom.

Nemanja Katnić je na lični zahtjev razriješen sa pozicije sekretara u Ministarstvu poljoprivrede i imenovan je za državnog sekretara u Ministarstvu finansija. Članovi Socijalnog savjeta Đorđe Suhih i Dževat Musić razriješeni su dužnosti, a na te pozicije imenovani su Esad Plunac i Besim Musić.

Vlada je donijela Odluku o određivanju regiona za proizvodnju vina koji će predstavljati jedinstveno geografsko područje sa približno istim agroekološkim uslovima, karakterističnim sortimentom vinove loze i tehnologijom proizvodnje. Regioni za proizvodnju vina su Crnogorski basen Skadarskog jezera koji obuhvata manje teritorijalne jedinice subregione (Kučki, Crmnički, Riječki, Podgorički, Piperski, Katunski i Bjelopavlićki, zatim Crnogorsko primorsk region koji obuhvata subregione ( Bokokotorski, Budvansko-Barski, Ulcinjski i Jadransko zaleđe) region Nudo i Crnogorski sjever koji obuhvata subregione( Nikšićki, Bjelopoljski, Šćepan polje i Dragaljsko polje).

„Donošenjem ove odluke omogućeno je geografsko označavanje crnogorskih vina, koje je u potpunosti kompatibilno sa geografskim označavanjem vina u EU. Za vino koje dobije zaštitu geografske oznake na nacionalnom nivou može se zatražiti zaštita i na nivou Unije i prije formalnog članstva Crne Gore u EU. Pored toga, stvara se osnov za efikasno funkcionisanje tržišta, ravnopravnu konkurenciju, očuvanje povjerenja i zaštitu interesa potrošača, te postiže bolja pozicioniranost i očuvanje reputacije crnogorskih vina na međunarodnom tržištu“ saopšteno je iz Vlade nakon sjednice.

Nemanja Katnić je na lični zahtjev razriješen sa pozicije Sekretara u Ministarstvu poljoprivrede i imenovan je za Državnog sekretara u Ministarstvu finansija. U socijalnom savjetu su razriješeni dužnosti Đorđe Suhih i Dževat Musić, a na te pozicije imenovani su Esad Plunac i Besim Musić.

Usvojen je Izvještaj o radu Savjeta za privatizaciju za prvih šest mjeseci ove godine sa Izvštajem o sprvođenju plana privatizacije za isti period.

Bonus video: