Nautic Show se seli u Tivat

Među brendovima koji će izložiti svoje proizvode na „Nautic Showu“ u Tivtu su Bavaria, Lagoon, Pearl Sea, Luca Brenta, Ribeye, Contest...
108 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 26.04.2012. 19:33h

Marina “Porto Montenegro” u Tivtu naredne nedjelje će biti mjesto za smotru najnovijih dostignuća nautičke i industrije opreme za sport i rekreaciju, jer će se tu od 1. do 6. maja održati jubilarni, 30. međunarodni sajam nautike „Nautic Show“.

Organizatori te manifestacije su „Jadranski sajam“ Budva i “Porto Montenegro”, i u toku su posljednje pripreme za sajam koji će se ubuduće redovno, umjesto u Budvi, održavati u Tivtu.

„To je rezultat potpisanog sporazuma o poslovnoj saradnji marine Porto Montenegro i 'Jadranskog sajma' a.d. iz Budve koji su dogovorili višegodišnju saradnju na projektu organizacije ove sajamske manifestacije. Namjera organizatora je da se već u narednim godinama 'Nautic Show' u Tivtu pozicionira kao liderska manifestacija u nautičkoj industriji na području jadranske obale, što će, svakako, biti moguće imajući u vidu uslove koje obezbjeđuje ’Porto Montenegro’ i višedecenijsko iskustvo 'Jadranskog sajma' u organizaciji specijalizovanih sajamskih događaja“, kazao je na pres konferenciji organizovanoj povodom predstojećeg „Nautic Showa“, PR menadžer Porto Montenegra Danilo Kalezić.

Instalirani plutajući pontoni

Sajam koji se održava u, za to posebno pripremljenom sjevernom dijelu marine “Porto Montenegro”, gdje su već instalirana tri nova plutajuća pontona sa četrdesetak vezova, biće svečano otvoren 1. maja u podne, a posjetioci koji budu obišli sajam svakog dana u vremenu od deset do 19 sati imaće priliku da pogledaju ko 30 izloženih plovila - od malih gumenjaka i čamaca, preko jedrilica i katamarana do motornih jahti dugih do 19 metara, kao i dosta prateće nautičke i opreme za sport, kamping i rekreaciju.

Sa pres konferencije u Porto Montenegru

Biće predstavljena i ponuda kompanija koje se bave čarterom, osiguranjem plovila, uslugama marina i servisa, te izdavanjem nautičkih časopisa i magazina.

Predviđen je i bogat svakodnevni prateći program koji se sastoji iz stručnih predavanja o nautičkom turizmu, jedriličarskih regata, izložbi dokumenta i fotografija o istorijatu nautike u Boki, do modnih revija i gastro-večeri.

Među brendovima koji će izložiti svoje proizvode na „Nautic Showu“ u Tivtu su Bavaria, Lagoon, Pearl Sea, Luca Brenta, Ribeye, Contest...

„Do sada je prijavljeno učešće 27 kompanija iz Austrije, Slovenije, Italije, Hrvatske, Srbije i Crne Gore. Veoma nas raduje činjenica da je broj izlagača, zakupljenih vezova i spoljnjeg izložbenog prostora znatno veći u odnosu na prošlogodišnji sajam u Budvi, pa čak i u odnosu na 2010. godinu“, kazao je direktor „Jadranskog sajma“ Rajko Bujković naglašavajući da selidba „Nautic Showa“ iz budvanske u jednu od najprestižnijih marina na Mediteranu – Porto Montenegro u Tivtu - nije donijela povećanje cijena zakupa vezova i izložbenog prostora za izlagače na ovoj sajamskoj priredbi.

Prilika za Tivat

Među brendovima koji će izložiti svoje proizvode na „Nautic Showu“ u Tivtu su Bavaria, Lagoon, Pearl Sea, Luca Brenta, Ribeye, Contest, Cantieri Estensi, Hanse, Fjord, Sunreef, Jenneau, X yachts, Vailant, Sessa, Beneteau, Navar i drugi.

Bujković je naglasio da će tokom trajanja „Nautic Showa“, „Jadranski sajam“ u Tivtu potpisati sporazum o saradnji sa renomiranim „Zagrebačkim velesajmom“, a tom prilikom će i delegacija privrednika iz Zagreba obići „Nautic Show“ i upoznati se sa ukupnom ponudom u oblasti nautičkog turizma u Crnoj Gori.

„Ovo je izuzetna prilika za Porto Montenegro, grad Tivat i Crnu Goru u cjelini, jer je nautički turizam u ekspanziji, a to je ono što cijelu ekonomiju može povući naprijed.

Galerija

Bonus video: