Ne interesuje ih sukob već samo istraga

Oni su Kovačevića optužili za zloupotrebu službenih ovlašćenja i položaja u produženom trajanju, posredovanje i učestvovanje u utaji poreza koju je izvršilo više lica, prikrivanje učesnika i počinilaca više krivičnih djela u oblasti privrede, građevinarstva, katastra i poreske utaje ogromnih dugovanja od strane pojedinaca
1 komentar(a)
Poreska uprava, Foto: Luka Zeković
Poreska uprava, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 25.03.2017. 19:12h

Društvo za zaštitu i unapređenje prostora i životne sredine iz Bara, koje je nedavno podnijelo prijavu protiv glavnog poreskog inspektora Siniše Kovačevića, saopštilo je juče da se njihova prijava ne može dovoditi u vezu sa “sukobom u vrhu Poreske uprave”.

“Vijesti” su prije tri dana objavili da su u sukobu već tri mjeseca direktor Poreske uprave Miomir Mugoša i glavni poreski inspektor Siniša Kovačević, koji je nakon toga uzeo godišnji odmora a zatim i bolovanje. Kovačević je “Vijestima” potvrdio da se nalazi na bolovanju i da ne radi već tri mjeseca, kao i da je ova organizacija iz Bara protiv njega podnijela prijavu koju je sam proslijedio barskoj policiji.

“Naše Udruženje ne podnosi privatne prijave i ne bavi se privatnim relacijama, i naše Udruženje ne zanimaju nikakve razmirice i kuloarske priče, niti međuljudski odnosi i oficijalne relacije u Poreskoj Upravi CG, niti nas zanima 'ko sa čijim radom nije zadovoljan', već nas isključivo i samo zanimaju nesporne činjenice”, saopšteno je iz ovog udruženja čiji je direktor Ivan Zanković.

Oni su Kovačevića optužili za zloupotrebu službenih ovlašćenja i položaja u produženom trajanju, posredovanje i učestvovanje u utaji poreza koju je izvršilo više lica, prikrivanje učesnika i počinilaca više krivičnih djela u oblasti privrede, građevinarstva, katastra i poreske utaje ogromnih dugovanja od strane pojedinaca.

Iz Poreske uprave je prije dva dana saopšteno da nije u pitanju lični sukob već ocjena rezultata rada, kao i da tromjesječni nedolazak na posao Kovačevića pravi smetnje u radu. Oni su potvrdili da se ovom istragom bavi tužilaštvo.

Bonus video: