Neophodno zaključiti međudržavne ugovore između Crne Gore i Kuvajta

Kako je saopšteno iz Kabineta Vujanovića, na sastanku je zajednički konstatovano da ta posjeta predstavlja šansu unapređenja parlamentarne i ukupne saradnje Crne Gore i Kuvajta
2 komentar(a)
Fahad Al Šaj, Filip Vujanović, Foto: Predsjednik.me
Fahad Al Šaj, Filip Vujanović, Foto: Predsjednik.me
Ažurirano: 16.09.2015. 18:21h

Neophodno je zaključiti ugovore između Crne Gore i Kuvajta koji bi olakšali ekonomsku saradnju i partnerstvo u drugim oblastima, ocijenjeno je na sastanku crnogorskog predsjednika Filipa Vujanovića sa predsjednikom Parlamentarne grupe prijateljstva Skupštine Kuvajta, Faisala Fahad Al Šaja.

Kako je saopšteno iz Kabineta Vujanovića, na sastanku je zajednički konstatovano da ta posjeta predstavlja šansu unapređenja parlamentarne i ukupne saradnje Crne Gore i Kuvajta.

“Procijenili smo da je neophodno zaključiti međudržavne ugovore koji bi olakšali ekonomsku saradnju, ali i partnerstvo u drugim oblastima”, kaže se u saopštenju.

Kako se navodi, delegacija Kuvajta ocijenila je da bi uspostavljanje saradnje dvije privredne komore i prezentacije prirodnih i privrednih potencijala kroz biznis forume bila najbolji način za bolje ekonomske odnose.

“Uz široke mogućnosti saradnje u oblasti turizma konstatovan je interes da se uspostavi saradnja u oblasti obrazovanja, kulture i naučnih istraživanja. Delegacija Kuvajta je prenijela utisak, sagledavajući mogućnosti saradnje, da postoji širok prostor da dvije države iskoriste zajedničke resurse za partnerstvo”, zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: