Nikšićanin "naplatio" dio potraživanja: Umjesto otpremnine uzeo "džipa"

Prema pravosnažnoj presudi Čivović od bivšeg sindikata potražuje sa kamatama oko 20.000. Džip ide na procjenu
235 pregleda 5 komentar(a)
Rašo Čivović, Foto: Privatna arhiva
Rašo Čivović, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 26.08.2017. 18:31h

Džip marke “hover” Samostalnog sindikata Rudnika boksita u stečaju, koji je bio predmet izvršenja pravosnažne presude nikšićkog Osnovnog suda i oduzet bivšem šefu Ratku Raduloviću, sindikalni predstavnici predali su juče bivšem radniku Rašu Čivoviću, po osnovu druge presude i rješenja o izvršenju.

Čivović od bivše sindikalne organizacije, prema presudama i zajedno sa kamatama, potražuje više od 20.000 eura za neisplaćene otpremnine, zbog čega je njegova izvršiteljka Maja Ajković tražila da se ovo potraživanje dijelom pokuša naplatiti prodajom pokretnih stvari dužnika - Samostalnog sindkata Rudnika boksita, odnosno, njihovog vozila vozila.

“Bivši sindikalac Nikola Žugić potpisao mi je rješenje o predaji džipa kojeg sam preuzeo. Planiram da ga vještak prvo procijeni, pa da oglasim prodaju. Unutrašnjost džipa u kojem su se godinama vozili naši sindikalni šefovi sva je је u koži. Gospoda iz Boksita nekad je tražila moj otkaz navodno zbog rušenja ugleda firme, a dovoljno je samo pogledati kojim prevoznim sredstvom su se oni sve ove godine vozili. Pravda je spora, ali dostižna. Idem dalje, sve dok u punom iznosu ne naplatim svoje potraživanje sa svim pripadajućim kamatama”, kazao je Čivović “Vijestima” i dodao da je on juče platio šlepanje vozila do parkinga, dok su ključevi ostali kod izvršiteljke.

Vozilo je prije četiri godine od suda procijenjeno na iznos od 13.000 eura, ali dugo vremena nije voženo i dilema je u kakvom stanju se sada nalazi i koliko vrijedi.

Džip je jedno vrijeme bio parkiran u dvorištu fabrike nikšićke kompanije Uniprom. Iz Uniproma su ranije saopštili da džip nije njihov, i da ne žele da imaju veze sa ovim slučajem.

Bivši sindikalac Rudnika boksita, već četiri godine penzioner Ratko Radulović izjavio je nedavno da je džip vratio Uniprom metalima od kojih je dobio informaciju, kako tvrdi, da Samostalni sindikat Rudnika boksita više ne postoji, kao i da je od Uniprom metala dobio potvrdu da je vozilo vratio i postupio po naredbi stečajnog upravnika.

Bonus video: