Nikšićki Metalac izašao stečaja

Dosadašnje potraživanje Poreske uprave iznosi oko 300 hiljada eura, ali ono, prema informacijama “Vijesti” nije konačno već će najvjerovatnije biti povećano nakon završetka inspekcijske kontrole u firmi
53 pregleda 1 komentar(a)
Metalac Montavar protest, Foto: Zoran Đurić
Metalac Montavar protest, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 26.12.2014. 06:28h

Apelacioni sud poništio je odluku Privrednog suda da se na zahtjev Poreske uprave pokrene stečajni postupak u nikšićkoj kompaniji Montavar Metalac.

Advokat Metalca Zoran Radonjić potvrdio je “Vijestima” da je rješenje ukinuto i predmet vraćen na ponovni postupak jer je stečajnom dužniku povrijeđeno pravo da učestvuje u postupku.

Vlasnik i ovlašćeni predstavnik Metalca Nikola Furundžić, nije ni učestvovao u sudskom postupku koji je doveo do pokretanja stečaja.

Dosadašnje potraživanje Poreske uprave iznosi oko 300 hiljada eura, ali ono, prema informacijama “Vijesti” nije konačno već će najvjerovatnije biti povećano nakon završetka inspekcijske kontrole u firmi.

Furundžić nije učestvovao ni u postupku kojim je dio mašina Metalca dosuđen Erste banka, zbog nevraćena dva kredita od 1,23 miliona eura.

Nije poznato da li će se i na nju žaliti višim sudskim instancama.

Bonus video: