NLB banka: Samo penzioneri preko telefona mogu da otkažu plaćanje kredita, ostali elektronskim putem

Banka će u ponedjeljak imati spremno rješenje i obavijestiti klijente o svim neophodnim detaljima za prijavu
7915 pregleda 3 komentar(a)
NLB banka, Foto: NLB banka, NLB banka
NLB banka, Foto: NLB banka, NLB banka

Zbog interesovanja javnosti za mogućnosti i rješenja definisanih Odlukom o privremenim mjerama za ublažavanje negativnih uticaja novog koronavirusa na finansijski sistem, a posebno na dio odluke, kojom korisnici kredita (pravna lica, fizička lica, preduzetnici i ostali korisnici kredita) odobrenih od strane banaka imaju pravo na moratorijum na otplatu kredita u trajanju do 90 dana, oglasila se NLB banka.

"U cilju zaštite građana, naših klijenata, zbog tenutnog stanja u zemlji, koje je izazavno epidemijom koronavirusa, NLB Banka ubrzano radi na pripremi rješenja kojim će građani na jednostavan, siguran i bezbjedan način, isključivo elektronskim putem, moći da dostave zahtjev za moratorijum na otplatu kredita. Zahtjev neće biti moguće podnijeti u filijali. Izuzetak od ovog pravila činiće penzioneri, koji će zahtjev moći da podnesu telefonskim putem pozivanjem broja 19888, čime neće biti potrebe za dolazak u banku i nepotrebnog dovođenja u rizik po zdravlje najosjetljivije grupe građana od mogućeg obolijevanja od korona virusa", saopšteno je iz NLB banke.

Dodaju da će banka u ponedjeljak imati spremno rješenje i obavijestiti klijente o svim neophodnim detaljima za prijavu, a nakon dobijanja preciznijeg Uputstva za primjenu Odluke od strane CBCG.

Bonus video: