Nova vrsta goriva na "Jugopetrolovim" pumpama - aviodizel

“Aviodizel je tretirani eurodizel koji prolazi kroz dvije faze čišćenja, u okviru kojih filter mehanički odstranjuje i najmanje mikročestice iz goriva”, rekao je Radović
139 pregleda 0 komentar(a)
Vuk Radović, Foto: Saša Marković
Vuk Radović, Foto: Saša Marković
Ažurirano: 27.04.2012. 07:37h

Jugopetrol AD Kotor predstavio je u četvrtak novu vrstu dizel goriva, koje će ubuduće moći da se nađe na pumpama ove kompanije.

Riječ je o derivatu koje u Jugopetrolu opisuju kao “kristalno čist eurodizel”, a koji će na pumpama biti označen nazivom aviodizel.

Na prezentaciji održanoj u avionu na aerodromu Golubovci, zvaničnici kompanije su novinarima objasnili da je novo gorivo zapravo isti eurodizel koji se i do sada mogao sipati na njihovim pumpama, samo što se za njegovo dodatno prečišćavanje sada koriste specijalni filteri koji se upotrebljavaju i za avionsko gorivo.

“Aviodizel je tretirani eurodizel koji prolazi kroz dvije faze čišćenja, u okviru kojih filter mehanički odstranjuje i najmanje mikročestice iz goriva”, rekao je na prezentaciji Vuk Radović, komercijalni direktor kompanije Jugopetrol.

Gorivo se prečišćava uz pomoć filtera koje proizvodi američka firma Velcon, renomirana kompanija za proizvodnju aviofiltera.

Bonus video: