Novaković i vlast neće sjednicu o Port of Adriji

“Ako je sve u redu sa privatizacijom, ako u tom preduzeću 'cvjetaju ruže', i ako je ispoštovan ugovor o kupoprodaji i ugovor o koncesiji, tek onda bi trebalo da 'smućkana koalicija' u SO Bar ima interes za održavanjem sjednice kako bi se pohvalili uspješnom privatizacijom”, saopštio je Vujošević
54 pregleda 2 komentar(a)
Savo Vujošević, Foto: PR Centar
Savo Vujošević, Foto: PR Centar
Ažurirano: 18.10.2017. 18:46h

Odbornik Demosa u barskom parlamentu Savo Vujošević ocijenio je da postoji osnovana sumnja da se iza turskog investitora u Port od Adria, “kriju neki naši tajkuni i lopovi koji su privredu Opštine Bar i Crne Gore doveli do prosjačkog štapa”. On je optužio predsjednika SO Bar Radomira Novakovića Cakana za optrukciju zahtjeva za sazivanja sjednice SO Bar o ovom pitanju.

“Ako je sve u redu sa privatizacijom, ako u tom preduzeću 'cvjetaju ruže', i ako je ispoštovan ugovor o kupoprodaji i ugovor o koncesiji, tek onda bi trebalo da 'smućkana koalicija' u SO Bar ima interes za održavanjem sjednice kako bi se pohvalili uspješnom privatizacijom”, saopštio je Vujošević.

On je naveo da je privatizacija bivših Kontejnerskih terminala bila katastrofalna jer u momentu privatizacije imovina tog preduzeća procijenjena na 64 miliona eura, prije privatizacije u njega je država Crna Gora uložila više miliona, a prodato je za nepunih devet miliona. Vujošević je naveo i da su radnici ogorčeni privatizacijom i da je sindikat tražio sjednicu SO Bar o stanju u toj kompaniji.

On je kazao da je Novaković obećao radnicima sazivanje sjednice i da je održao kolegijum odborničkih klubova, ali da je vladajuća koalicija predložila da se umjesto sjednice organizuje sastanak sa upravom Port of Adria.

Predstavnici opozicije to nisu prihvatili, a na sastanku su bili samo odbornici vlasti. Odbornik DEMOS-a navodi da je i pored toga 14 odbornika opozicije potpisalo zahtjev za sazivanje sjednice, ali ih je Novaković 9. oktobra obavjestio da je neće zakazati jer zahtjev nije dostavljen po statutu i da Opština nije dobila informacija o realizaciji privatizacionog i ugovora o koncesiji. Vujošević navodi da Novaković nije naveo članove Statuta na koje se poziva, pa smatra da je u pitanju opstrukcija.

Bonus video: