Novi sindikat DKP-a upravi: Plaćanja na ruke navode na korupciju

"Kako je moguće da uprava ne zna šta je sa poslovnim prostorima i stanovima kompanije?"
1 komentar(a)
Ažurirano: 23.06.2014. 14:56h

Iz Novog Sindikata Duvanskog kombinata u stečaju odgovorili su na reagovanje predsjednika borda te kompanije dr Ilije Kračkovića objavljeno u subotu pod naslovom “Nema korupcije u DKP-u, lobi dokažite”.

„Gospodine Kračkoviću, nas ne zanima vaša demagogija. Možemo samo kao Izvršni odbor Novog sindikata da kažemo da je sve ono što smo izjavili o radu menadžmenta i stanju stvari u DKP-u naišlo na opšte odobravanje”, navodi se u reagovanju Novog Sindikata koji predvodi Željko Vujadinović.

Vujadinović je u utorak saopštio da Duvanski kombinat guše lobiji ali i korupcija unutar ove državne kompanije. Kračković je negirao da postoji korupcija i pozvao sindikat da iznese dokaze.

“Što se tiče čarobnjaka kako vi kažete iz Novog Sela moramo da kažemo i to da je njegov najveći hendikep bio u tome što nije imao vaše radno iskustvo i ostvarene 'rezultate'" u kolektivima u kojima ste radili, 'Radoju Dakiću', Elastiku pa sve do Duvanskog kombinata”, dodaje se u odgovoru Novog sindikata.

Kakav je rad menadžera u Crnoj Gori, kako napominju iz Novog sindikata DKP-a, “najbolje govori podatak da je zbog njihovog nesavjesnog rada država ima preko pedeset pet miliona štete na godišnjem nivou”.

“Uostalom, podsjetili bismo vas na riječi nekadašnjeg ministra poljoprivrede Tarzana Miloševića koji reče na zajedničkom sastanku na kojem ste bili i vi zajedno sa sindikatom i dijelom menadžerskog tima da „rezultati rada koji sprovodi menadžment DKP-a ne zavređuju ni trenutak pažnje”.... Uostalom što drugo reći pri činjenici da smo ubjedljivo na vrhu dužničke liste crnogorskih privrednih subjekata”, navodi se dalje u odgovoru.

Iz Novog sindikata DKP-a se osvrću i na Kračkovićevo priznanje da nema prave informacije o tome šta je sa jednim od poslovnih prostora te kompanije, kao ni sa stanovima.

„Teško firmi u kojoj presjednik poslovnog odbora ne zna šta se u firmi sve dešava. Što se korupcije tiče sama činjenica da se plate isplaćuju na ruke, a ne preko žiro-računa navodi na korupciju. I još nešto ilustracije radi. O stanju stvari u firmi govori način na koji su pojedinci iz prodaje pravdali svojevremeno loš plasman “lovćena” i “pointa” riječima: 'Zimi je hladno, s proljeća su poplave dok su ljetu nesnosne vrućine pa narod ne izlazi napolje da kupi dok što se jeseni tiče to je samo po sebi depresivno godišnje doba tako da je malo kome do pušenja'. Zaključak je da plasman cigareta ne zavisi od umješnosti prodaje i kvaliteta već od vremenskih prilika”, navodi se na kraju odgovora Novog sindikata DKP-a.

Galerija

Bonus video: