Novi vlasnici Trenda nisu preuzeli Titeks: Svađa i optužbe, dolazila policija

“Ovo što radite je krađa. Ti se praviš kao da pojma nemaš. Ovo je sramota što radite“, kazao je Gegaj više puta obraćajući se Vulekoviću i Veliri Otašević
294 pregleda 0 komentar(a)
PLC Morača, Titeks (bivši), Foto: Vijesti
PLC Morača, Titeks (bivši), Foto: Vijesti
Ažurirano: 01.07.2014. 18:14h

Na ivici incidenta, uz svađe i optužbe za falsifikovanje punomoćja i krađu, juče je održana skupština akcionara Poslovno logističkog centra Morača (bivšeg Titeksa) na kojoj predstavnici američkih investitora, koji su proteklih mjeseci preuzeli fond Trend, nijesu uspjeli da preuzmu i kontrolu nad ovim nekretninama bogatim preduzećem, iako je fond njegov većinski vlasnik.

Izvršni direktor PLC Morača Goran Vuleković i sekretarka društva Mileva Berilaža nijesu željeli da prihvate punomoćja Pavla Gegaja i Lazara Janinovića o zastupanju većinskog vlasnika Trenda.

Vuleković i Berilaža su naveli da su za njih jedino mjerodavni podaci iz centralnog registra Poreske uprave gdje se, uprkos promjeni vlasništva na berzi, i dalje kao odgovorno lice Trenda vodi bivši direktor Mihailo Madžarović. Oni ne priznaju ni novog direktora društva za upravljane fondom Trend Ljuba Anđelića. Vulekovića i Berilažu na ove funkcije ranije je postavio Madžarović.

Na poziv predstavnika novih vlasnika Trenda stigla je i policija koju je Gegaj zamolio da interveniše i spriječi „krađu koja je u toku“.

“Ovo što radite je krađa. Ti se praviš kao da pojma nemaš. Ovo je sramota što radite“, kazao je Gegaj više puta obraćajući se Vulekoviću i Veliri Otašević, koju je Madžarović “ovlastio” da zastupa fond Trend u likvidaciji, a koji kao pravno lice nedavnom odlukom skupštine akcionara, koju bivši direktor Trenda osporava, ni ne postoji.

Policija je uzela izjave od predstavnika obje strane, a Gegaj je od njih tražio da im pomognu da se sastanak prekine i odgodi jer će vlasnici Trenda pretpjeti štetu„Lopov neće da prekine krađu“, dodao je Gegaj. Velira Otašević je više puta istakla da Trend u likvidaciji i dalje postoji, i pozivala Gegaja da pokaže ugovor o upravljanju fondom ako ga ima. Policijski inspektor Sreten Jaćimović kazao je na kraju akcionarima da se ne može baviti njihovim papirima.

"Mi o tome ne znamo ništa. Samo želim da vas upozorim da ovdje ne bude svađe i tuče“, kazao je Jaćimović.

Nakon toga skupština je nastavljena uz protivljenje novog vlasnika, a u bord direktora izabrani su Mihailo Madžarović, Predrag Madžarović i Josef Pipenbaher. Iz oba tabora najavili su da će podnijeti krivične prijave.

Skupština Trend Korala o dložena za 30 dana

Sličan slučaj juče se dogodio i na skupštini akcionara Trend Korala iz Sutomora na kojoj Amerikanci takođe nijesu uspjeli uprkos vlasništvom nad akcijama Trendada legitimišu svoje punomoćnike kao većinske vlasnike ovog sutomorskog preduzeća i preuzmu kontrolu. Verifikaciona komisija je na samom sastanku odložila skupštinu jer su se pojavili različiti predstavnici sa punomoćjima o zastupanju Trenda i starog i novog vlasnika fonda.

Komisija očekuje da će se situacija oko promjene podataka u registru raščistiti do nove s ku pštine za 30 dana.

Bonus video: