Nurković: Imali smo novca za razvoj Aerodroma ali je menadžment loš

Na pitanje da li glasove u Skupštini za zakon o spašavanju Montenegro erlajnsa očekuje od koaliocionih partnera iz Socijaldemokrata, Nurković je kazao da ne vidi razlog zašto ga ne bi podržali
11381 pregleda 45 komentar(a)
Nurković, Foto: Savo Prelevic
Nurković, Foto: Savo Prelevic
Ažurirano: 12.12.2019. 12:18h

Aerodrome ne dajemo u zakup zato što nijesmo imali novca za njihov razvoj, već zbog toga što nijesmo imali kvalitetan menadžment koji bi znao da sa njima upravlja i da ih razvija, kazao je ministar saobraćaja Osman Nurković na današnjoj konferenciji za novinare.

"Vijesti" su pitale zašto Vlade ranije nije platila dug Montenegro erlajnsa Aerodromima od 32 miliona eura, što sada radi po specijalnom zakonu, jer bi kompanija sa tim novcem i onim što ima na računu posjedovala skoro sav potreban novac za modernizaciju aerodroma i ne bi bilo potrebe da se traži zakupac koji bi investirao 80 miliona eura.

"Ne tražimo mi partnera za aerodrome zbog pitanja novca, već zbog nedostatka menadžerskih vrlina u kompaniji. Novca je bilo. Oni su imali 25 miliona eura na računu a prokišnjavala im je glavna zgrada na aerodromu u Podgorici", kazao je Nurković.

Ministar je pojasnio da 32 miliona eura ostaju u državnoj kompaniji Aerodromi Crne Gore, koja će sa Vladom nadzirati zakupca aerodroma, kao i da će taj novac na kraju završiti u budžetu kada kompanije bude dijelila profit.

On je naveo da su dobili sedam ponuda za zakup aerodroma od renomiranih kompanija i da očekuje višestruke benefite od tog posla.

Na pitanje da li glasove u Skupštini za zakon o spašavanju Montenegro erlajnsa očekuje od koaliocionih partnera iz Socijaldemokrata, čiji kadrovi upravljaju Aerodromima i protive se njihovom davanju u zakup, Nurković je kazao da ne vidi razlog zašto ne bi podržali ovaj zakon.

Bonus video: