Nurković: Konsultantska pomoć MMF-a dobrodošla

Kako je saopšteno iz Ministarstva saobraćaja predstavnici MMF-a su izrazili interesovanje za status realizacije kapitalnih infrastrukturnih projekata u nadležnosti Ministarstva saobraćaja i pomorstva, "s posebnim osvrtom na projekat autoputa Bar-Boljare i koncesioni aranžman za aerodrome Crne Gore"
377 pregleda 0 komentar(a)
Sa današnjeg sastanka, Foto: Ministarstvo saobraćaja
Sa današnjeg sastanka, Foto: Ministarstvo saobraćaja

Ministar saobraćaja i pomorstva Osman Nurković sa saradnicima, sastao se sa šefom misije Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) u Crnoj Gori Srikant Seshadrijem i njegovim saradnicima, u sklopu redovne godišnje posjete MMF-a.

Kako je saopšteno iz Ministarstva saobraćaja predstavnici MMF-a su izrazili interesovanje za status realizacije kapitalnih infrastrukturnih projekata u nadležnosti Ministarstva saobraćaja i pomorstva, "s posebnim osvrtom na projekat autoputa Bar-Boljare i koncesioni aranžman za aerodrome Crne Gore".

Nurković je, dodaje se, predstavnike MMF-a upoznao sa detaljima u vezi sa realizacijom dionice Smokovac-Mateševo i novodefinisanim rokom realizacije ove dionice, te planovima razvoja kada je riječ o ostalim dionicama autoputa Bar-Boljare, kao i sa nekim od osnovnih ciljeva koji se žele ostvariti realizacijom koncesionog aranžmana za aerodrome Crne Gore i planom aktivnosti u predstojećem periodu.

"Seshadri je, uvažavajuću ulogu i nadležnost MMF-a, istakao spremnost da svojim stručnim angažmanom MMF unaprijedi pripremne aktivnosti kada je riječ o realizaciji strateških infrastrukturnih projekata", saopšteno je iz ministarstva.

"Najznačajniji projekat koji realizuje Ministarstvo saobraćaja i pomorstva, jeste projekat autoputa Bar-Boljare. Pored njega u našem portfoliju nalaze se i brojni drugi značajni projekti, u vezi sa čijom realizacijom bismo veoma cijenili i da imamo stučnu konsultantsku pomoć od strane MMF-a, posebno u vezi sa privatno-javnim partnerstvom, jer bi to bilo u najboljem interesu nas kao investitora na strateški značajnim projektima. Ministarstvo saobraćaja i pomorstva ostvaruje jako dobru saradnju sa MMF-om i vjerujem da je možemo unaprijediti u narednom periodu." istakao je Nurković na kraju sastanka

Bonus video: