Od 7.000 radnika Željezare ostalo samo 210

Perović je naveo da su razgovarali sa izvršnim direktorom koji im je kazao da će početi proizvodnju u Kovačnici, jer imaju narudžbine za hiljadu i nešto tona
0 komentar(a)
Ažurirano: 04.11.2012. 07:38h

Za odlazak iz Željezare prijavilo se 55 radnika koji će, prema informacijama Sindikata, iz socijalnog programa Vlade dobiti otpremnine od 6.000 do 25.000 eura. Tako će ova kompanija, koja je nekadaimala preko sedam hiljada zaposlenih, ostati sa oko 210 zaposlenih, jer je novi vlasnik preuzeo 266 radnika. Na određeno je angažovano još oko 30.

Rok za prijavljivanje radnika za dobrovoljni odlazak iz fabrike istekao je prekjuče.

Član izvršnog odbora Sindikata Željko Perović je kazao da su se, kao i prošle godine kada je iz fabrike otišlo 1.200 za napuštanje radnih mjesta prijavili uglavnom nosioci proizvodnje, pa da će poslodavac vjerovatno morati da angažuje nove radnike.

Prema riječima Perovića, direktor Sait Hatudoglu im je rekao da se plata, koja im je povećana prethodnog mjeseca, neće smanjivati u narednih 12 do 16 mjeseci, a nadaju se i da će uskoro biti potpisan kolektivni ugovor.

Perović je naveo da su razgovarali sa izvršnim direktorom koji im je kazao da će početi proizvodnju u Kovačnici, jer imaju narudžbine za hiljadu i nešto tona.

“To bi nam značilo jer bi i gubici bili manji pa i veće mogućnosti za uspješno poslovanje“, kazao je Perović.

Galerija

Bonus video: