Od danas tenderi za postavljanje privremenih objekata

“Tenderi za ustupanje lokacija za postavljanje privremenih objekata, terasa, objekata marikulture i lokacija za sportsko-rekreativne aktivnosti pripremljeni su u skladu sa važećim cjenovnikom početnih naknada i neće se bitno razlikovati od prošlogodišnjih postupaka”
131 pregleda 2 komentar(a)
Slovenska plaža, Foto: Screenshot (YouTube)
Slovenska plaža, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 19.01.2016. 10:39h

Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom (JPMD) raspisaće tendere za ustupanje lokacija za postavljanje privremenih i objekata marikulture, terasa i lokacija za sportsko-rekreativne aktivnosti, u cilju obezbjeđenja blagovremene pripreme i produžetka trajanja turističke sezone.

Javni pozivi za učešće u postupcima aukcija, odnosno licitacija za zakup djelova morskog dobra objavljivaće se od danas do 26. januara i to za Budvu, Herceg Novi, Kotor, Bar, Ulcinj i Tivat.

“Javni pozivi će biti objavljeni na osnovu odluke o objavljivanju javnog poziva za prikupljanje ponuda za zakup djelova morskog dobra prema Planu objekata privremenog karaktera u zoni morskog dobra”, navodi se u saopštenju JPMD.

Prema dinamici aktivnosti prijave za aukcije/licitacije i licitacije za svaku pojedinačnu lokaciju će se sprovesti od 12. do 26. februara u terminima koji će se precizirati javnim pozivima.

JPMD, kako je objašnjeno, objavljuje javne pozive u cilju poštovanja dinamike koju je utvrdilo Ministarstvo održivog razvoja i turizma koje je krajem godine usvojilo Plan objekata privremenog karaktera u zoni morskog dobra za period od ove godine do 2018. godine.

“Tenderi za ustupanje lokacija za postavljanje privremenih objekata, terasa, objekata marikulture i lokacija za sportsko-rekreativne aktivnosti pripremljeni su u skladu sa važećim cjenovnikom početnih naknada i neće se bitno razlikovati od prošlogodišnjih postupaka”, saopšteno je iz JPMD.

Plan objekata privremenog karaktera u zoni morskog dobra za period od ove do 2018. godine objavljen je na web stranici www.mrt.gov.me.

Bonus video: