Od Đukanovića traže otpremnine

U ponedjeljak novo okupljanje bivših radnika ispred DKP-a
3 komentar(a)
Duvanski kombinat Podgorica, Foto: Savo Prelević
Duvanski kombinat Podgorica, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 09.01.2016. 08:16h

Koordinacioni odbor 60-ak bivših radnika, a danas penzionera Duvanskog kombinata u stečaju podnio je zahtjev premijeru i predsjednika Savjeta za privatizaciju Milu Đukanoviću za isplatu otpremnina od oko 12 hiljada eura prosječno.

“Stekli su uslovi za isplatu otpremnina koje je trebalo da budu isplaćene još 1. avgusta 2015. godine. Međutim, već pola godine ništa nije urađeno po tom pitanju. S obzirom na to da je pitanje isplata otpremnina u direktnoj nadležnosti Vlade, odnosno Ministarstva finansija, očekujemo da će ovaj problem što prije biti riješen, imajući u vidu činjenicu da će uskoro biti sprovedena privatizacija Novog duvanskog kombinata”, navodi se u pismu Đukanoviću koje je potpisao predstavnik Koordinacionog odbora bivših radnika Željko Vujadinović.

On je u pismu naveo da je obećana otpremnina bivšim radnicima bila uslov njihovog odlaska iz DKP-a, a “sve u cilju racionalizacije poslovanja DKP-a”, kako je to, dogovoreno sa poslovodstvom i što je potpisao izvršni direktor Slavoljub Vukašinović.

“U ponedjeljak u deset sati biće novo okupljanje bivših radnika pred sjedištem DKP-a, a sve u cilju dogovora oko novih aktivnosti”, kazao je Vujadinović “Vijestima”.

Stari DKP je u stečaju od maja 2010. godine, a bivšim radnicima koji su od tada dobrovoljno napustili kompaniju obećane su ili već isplaćene otpremnine prema ponuđenom socijalnom program.

Predstavnici Tenderske komisije priveli su kraju pregovore sa kompanijom BMJ Industries FZ - LLC iz Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE) koja je jedina dostavila ponudu za dokapitalizaciju Novog duvanskog kombinata, bez kupovine akcija.

O toj ponudi uskoro bi trebalo da se izjasne Savjet za privatizaciju i Vlada.

Bonus video: