Od Pekovića 50, a od Statisa 14 hiljada eura za kupališta

Morsko dobro objavilo tender za zakup 37 hotelskih kupališta, očekuje prihod od 373 hiljade eura
6355 pregleda 5 komentar(a)
Hotel Maestral u Pržnu, Foto: Vuk Lajović
Hotel Maestral u Pržnu, Foto: Vuk Lajović

Javno preduzeće „Morsko dobro“ raspisalo je juče tender za zakup 37 hotelskih kupališta u šest primorskih opština, od čijeg izdavanja ove godine očekuju prihod od najmanje 373 hiljada eura. Prioritet u zakupu imaju vlasnici hotela u zaleđu.

Najviše novca to državno preduzeće očekuje od hotelijera u Budvi od izdavanja u zakup 17 hotelskih kupališta od Jaza do Petrovca, koliko ih je ponuđeno na tenderu, od čega se očekuje najmanji prihod od 240.000 eura.

„Najskuplje“ hotelsko kupalište na crnogorskoj obali je 90 metara Bečićke plaže ispod hotela „Mediteran“, čija je minimalna cijena zakupa 50.998 eura. Toliko novca se očekuje da da kompanija „Spencer&Hill“, bivšeg košarkaša Nikole Pekovića, a kako piše u tenderu, u tu cijenu je uračunato i postavljanje plažnog bara.

Prve komšije, kompanija „Montenegro stars hotels grup“ koja gazduje elitnim bečićkim hotelom „Splendid“, za zakup dijela plaže ispred hotelskog kompleksa u dužini od 90 metara treba da plati 35.179 eura, dok evropski hotelski lanac „Ibero star Belvi“, koji gazduje istoimenim bečićkim hotelom, zakup dijela Bečićke plaže uz sami rt Zavala, treba da izdvoji 31.737 eura. Bečićki hotel „Tara“ svoj „izlaz“ na more moraće da plati 16.781 euro, koliko iznosi minimalna cijena zakupa 55 metara dijela Bečićke plaže.

Austrijski lanac hotela „Falkenštajner“ koji je preuzeo gazdovanje doskorašnjim hotelom „Queen of Montenegro“ sami kraj Bečićke plaže od 105 metara platiće 23.947 eura. Tenderom im je dozvoljeno postavljanje i plažnog bara.

Hotel „Maestral“ u Pržnu, kojim gazduje grčki biznismena Petros Statis, platiće zakup 100 metara plaže, svega 14.075 eura. U tu cijenu je uračunato je postavljanje i plažnog bara od 15 kvadrata.

Zakup dijela atraktivne budvanske plaže Brijeg od Budve, popularne Ričardove glave ispod Staroga grada u dužini od 55 metara, hotel „Avala“ kojim gazduje kompanija “Beppler&Jacobson“ platiće 12.447 eura. I njima je dozvoljen plažni bar.

„Raspisan je javni poziv za podnošenje ponuda za zakup hotelskih kupališta duž crnogorske rivijere u skladu sa Atlasom crnogorskih plaža i kupališta i Programom objekata obalne infrastrukture koje je donijelo Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore. Pravo učešća na javnom pozivu za zakup hotelskih kupališta imaju vlasnici ili zakupci hotela visoke kategorije, hoteli sa 4 i 5 zvjezdica i hotelski risorti“, saopštili su iz Javnog preduzeća.

Javno otvaranja biće organizovano 5. marta.

Bonus video: