Odbor zabrinut brojem poništenih postupaka

Prošle godine u cjelosti poništeno 108 postupaka javnih nabavki
1 komentar(a)
Odbor za ekonomiju, Foto: Luka Zeković
Odbor za ekonomiju, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 15.09.2015. 18:11h

Državna komisija za kontrolu postupka javnih nabavki prošle godine je u cjelosti poništila 108 postupka javnih nabavki, a 326 djelimično. Te podatke su poslanici skupštinskog Odbora za ekonomiju, finasije i budžet ocijenili problematičnim juče na sjednici na kojoj su usvojili prošlogodišnji izvještaj o radu Komisije.

“Gledajući ove podatke ispada da je svaki drugi poziv imao neki problem”, kazao je Zoran Jelić iz Demokratske partije socijalista.

Predsjednik Komisije Suzana Pribilović kazala je da im rad otežava što nemaju dovoljan broj radnika i što su osam mjeseci prošle godine radili bez petog člana Komisije. Ona je navela da su prošle godine imali 969 predmeta, od kojih su riješili 892 ili 95,13 odsto. U ovu godinu su prenijeli 77 neriješenih predmeta.

“Broj predmeta za sedam mjeseci ove godine povećan je 95 odsto u odnosu na u isti period prošle godine”, saopštila je Pribilović.

Nezavisni poslanik Damir Šehović ocijenio je da je postignut napredak u oblasti javnih nabavki i da broj riješenih predmeta pokazuje sa kojim se obimom posla Komisija suočava.

Predsjednik Odbora Aleksandar Damjanović (SNP) rekao je da je deset sistematizovanih mjesta (od kojih je šest popunjeno) malo za rad Komisije, sa čim se složio i Šehović.

Odbor je usvojio izmjene i dopune zakona o slobodnim zonama.

Bonus video: