Održana radionica o značaju PR-a u ruralnom području

Iz Unije poslodavaca (UPCG) saopšteno je da je cilj obuke jačanje vještina i znanja lokalnih proizvođača i lokalnog stanovništva, nezaposlenih, postojećih i potencijalnih preduzetnika sa posebim akcentom na žene preduzetnice i potencijalne preduzetnice iz Ostrosa po pitanju uloge i značaja PR-a u ruralnim područjima
84 pregleda 2 komentar(a)
Unija poslodavaca Crne Gore, Ostros, Foto: Unija poslodavaca
Unija poslodavaca Crne Gore, Ostros, Foto: Unija poslodavaca
Ažurirano: 06.11.2014. 14:26h

Edukativna radionica na temu Uloga i značaj PR-a u ruralnom području održana je danas u Ostrosu, u okviru EU projekta Prekogranične rute za jačanje turističkog sistema i ekonomski razvoj Skadarskog jezera.

Iz Unije poslodavaca (UPCG) saopšteno je da je cilj obuke jačanje vještina i znanja lokalnih proizvođača i lokalnog stanovništva, nezaposlenih, postojećih i potencijalnih preduzetnika sa posebim akcentom na žene preduzetnice i potencijalne preduzetnice iz Ostrosa po pitanju uloge i značaja PR-a u ruralnim područjima.

Događaj je organizovala Unija poslodavaca u saradnji sa Zavodom za zapošljavanje (ZZZ) i Direkcijom za razvoj malih i srednjih preduzeća (DMSP). Organizaciju je podržala i nevladina organizacija (NVO) Kranjanija, koje okuplja žene preduzetnice iz Ostrosa.

Predavači na radionici bili su Dejan Lučić i Zvezdana Oluić.

Projekt menadžer UPCG, Mirza Mulešković predstavio je projektne aktivnosti i pozvao prisutne učesnike da se aktivno uključe u njihovu implementaciju, sa posebnim akcentom na mogućnost prijavljivanja za grantove koji će, u ukupnom iznosu od 20 hiljada eura, biti dodijeljeni u sklopu projekta.

Polaznici radionice bili su vlasnice preduzeća, preduzetnice, potencijalne preduzetnice, predstavnice NVO sektora, studenti i nezaposleni sa teritorije Ostrosa.

„Prisutni su bili u prilici da dobiju nova i prošire postojeća znanja u osnovama PR-a, uloge i značaju PR-a, PR i mediji, PR i ruralni razvoj“, saopšteno je iz UPCG.

Takođe, tokom radionice predavači su iznijeli veliki broj primjera dobre prakse i grešaka koje se ponavljaju prilikom komunikacije kako sa potencijalnim klijentima tako i sa medijima.

Predstavnici NVO Kranjanija kazali su da je obuka bila veoma korisna i pružila im je značajne informacije i nova znanja koja će pomoći razvoj njihovog udruženja, ali i ženskog biznisa u tom kraju.

„Sigurno je da ćemo u budućem radu koristiti mnogo naučenih tehnika. Takođe, moramo istaći da postojeće i potencijalne žene iz Ostrosa očekuju i snažniju podršku od države i nadležnih institucija, posebno u smislu da se više angažuju po pitanju opšteg ekonomskog razvoja Krajine, koji će omogućiti da se zaustavi migracija mladih sa ovih prostora. Činjenice govore - oni koji jednom pođu, više se ne vraćaju“, rekli su iz tog udruženja.

Oni su naveli da su njihovi zahtjevi realni i obuhvataju potrebu rekonstrukcije putne infrastrukture, realizaciju projekta vodosnabdijevanja Krajne, kreiranje podsticajnih mjera koje će podstaći razvoj biznisa, otvaranje novih preduzeća i smanjenje stope nezaposlenosti.

Bonus video: