Ojačati poljoprivrednu saradnju Crne Gore i Turske

Razgovarano je o mogućim investicijama u oblasti šumarstva i ruralnog razvoja i budućih projekata koje može da podrži Turska razvojna agencija (TIKA)
70 pregleda 1 komentar(a)
Petar Ivanović, Foto: Vesko BELOJEVIĆ
Petar Ivanović, Foto: Vesko BELOJEVIĆ
Ažurirano: 26.12.2013. 16:53h

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja, Petar Ivanović i ambasador Turske Mehmet Niyazi Tanilir dogovorili su danas da se direktna saradnja dvije zemlje ojača kroz Memorandum o saradnji u oblasti šumarstva i vodoprivrede.

Dogovorena je, kako je saopšteno i podrška daljim programima edukacije poljoprivrednika kroz studijske posjete i stvaranje uslova za kreditiranje projekata u oblasti poljoprivrede uz podršku Ziraat banke.

Ivanović je zahvalio Taniliru na dosadašnjoj podršci, posebnu u oblasti poljoprivrede, upoznao ga sa aktivnostima, planovima i programima za narednu godinu, posebno u dijelu edukacije poljoprivrednih proizvođača, i istakao napore Ministarstva da se poveća konkurentnost poljoprivrednih proizvođača.

Tanilir je istakao kvalitetnu saradnju koju ima sa Ministarstvom poljoprivrede i naveo da Turska ima dobro iskustvo u oblasti poljoprivrede i ponudio ekspertsku pomoć i podršku.

Govoreći o značaju edukacije, on je kazao da trenutno u Turskoj boravi preko 200 crnogorskih studenata, od kojih dva studiraju fakultete iz oblasti poljoprivrede.

Razgovarano je o mogućim investicijama u oblasti šumarstva i ruralnog razvoja i budućih projekata koje može da podrži Turska razvojna agencija (TIKA), posebno u sjevernom dijelu Crne Gore.

Bonus video: