Opština Budva uplatila tri plate

Graonačelnik Lazar Rađenović dao je obećanje da će do kraja ove sedmice svim budžetskim korinisicima izmiriti tri zaostale zarade
0 komentar(a)
lazar rađenović, Foto: Arhiva Vijesti
lazar rađenović, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 30.06.2011. 14:15h

Radnici zaposleni u lokalnoj upravi, javnim preduzećima i ustanovama koji se finansiraju iz budžeta, odahnuli su danas nakon što im je Opština Budva uplatila tri zaostale zarade, od ukupno šest.

Graonačelnik Lazar Rađenović dao je obećanje da će do kraja ove sedmice svim budžetskim korinisicima izmiriti tri zaostale zarade

" Time Opština Budva započinje realizaciju najavljenih isplata zaostalih ličnih primanja zaposlenima u organima lokalne uprave i budžetskim korisnicima u skladu sa planiranom dinamikom, predviđenom do kraja turističke sezone.

Isplata preostalih ličnih primanja zaposlenima biće nastavljena u narednom periodu na način kako je to ranije prezentovano, čime se stiču uslovi da Opština otpočne i otpatu zaostalih obaveza prema drugim povjeriocima"– navodi se u saopštenju koje je potpisala šefica kabineta Danijela Marotić.

Rađenović je ranije »Vijestima« najavio isplatu tri zaostale zarade do kraja ove sedmice, svim zaposlenima koji se finansiraju iz budžeta, te da će ostatak zarada izmirivitvati na način što će svakoga prvog u mjeseci do novembra biti isplaćivane po dvije zarade, kako bi se sustigao zaostatak.

Opština Budva je kroz program viška zaposlenih do sada , isplatila i otpremnine, u vidu 12 bruto zarada za 85 zaposlenih, a projekcija je da kroz taj socijalni program broj radnika u javnim preduzećima, ustanovama i administraciji smanji još za 70.

Bonus video: