Opština Pljevlja kupila dio "Ade" za 6.500 eura

Lokalna uprava je jedan od osnivača Sportskog centra sa osnivačkim ulogom od 10,45 odsto, a trgovali su još 2,44 odsto, koliko je pripadalo likvidiranom Šumarskom preduzeću
1879 pregleda 0 komentar(a)
Sportski centar “Ada” u Pljevljima, Foto: Goran Malidžan
Sportski centar “Ada” u Pljevljima, Foto: Goran Malidžan

Opština Pljevlja kupila je 2,44 odsto vlasništva u Sportskoj dvorani “Ada” u Pljevljima od Šumarskog preduzeća, koje je nakon višegodišnjeg stečaja u februaru ove godine izbrisano iz Centralnog registra privrednih subjekata.

Ugovor o kupovini nedavno je potpisao predsjednik Opštine Igor Golubović i zastupnik stečajne mase likvidiranog Šumarskog preduzeća Radojica Grba.

Opština je vlasnički udio u Sportskoj dvorani “Ada” kupila za 6.500 eura, a novac je uplaćen na depozitni račun Privrednog suda u Podgorici. Nominalna vrijednost vlasničkog udjela bivšeg Šumarskog preduzeća u “Adi” je 160.000 eura.

Grba je, osim Opštini, otkup vlasničkog udjela u pljevaljskoj dvorani nudio i drugim suvlasnicima, Direkciji javnih radova i Ministarstvu finansija, ali niko od njih nije odgovorio na ponudu.

U obrazloženju odluke o kupovini vlasničkog udjela u “Adi” navedeno je da je to u interesu Oštine, s obzirom na ponuđenu cijenu. Opština Pljevlja je jedan od osnivača Sportskog centra “Ada” sa osnivačkim ulogom od 10,45 odsto.

Bivši predsjednik Opštine Mirko Đačić ranije je kazao da Opština udio Šumarskog preduzeća u “Adi” kupuje kako bi zajedno sa vlasničkim udjelom Opština u Sportskoj dvorani prodala Ministarstvu finansija.

Đačić je tada kazao da će novac od prodaje uložiti u osnivanje garantnog fonda za pomoć malim i srednjim preduzećima i poljoprivrednicima.

Opština je ranije od Šumarskog preduzeća kupila oko 1.700 metara kvadratnih nekadašnjih stambeno-poslovnih objekata u selima Meljak, Potkrajci, Bobovo, Kosanica i Poblaće. Osim stambeno-poslovnih zgrada koje se nalaze u zapuštenom stanju, Opština je kupila i 11,5 hiljada metara kvadratnih pašnjaka i 7,64 hiljade metara kvadratnih šume treće i četvrte kategorije.

Sve ovo Opština je kupila po cijeni od 35,5 hiljada eura.

Iz lokalne uprave su to obrazložili da im je ranije Šumarsko preduzeće dostavilo odluku u kojoj je naglašeno da je jedan od uslova da bi s zaključio stečaj u tom preduzeću prodaja nepokretnosti, odnosno takozvanih šumskih manipulacija na lokacijama Vrulja, Meljak, Poblaće, Bobovo i Kosanica.

Vrijednost nepokretnosti u vlasništvu Šumskog preduzeća 2007. godine procijenjena je na preko 450.000 eura.

Bonus video: