"Orascom" uložio još tri miliona u Luštica Bay

Najniža cijena stambenih objekata u Luštica Bej kompleksu iznosi 162.000 eura koliko košta studio apartman
235 pregleda 5 komentar(a)
Ažurirano: 10.07.2013. 12:35h

Kompanija „Luštica Development” iz Tivta uložila je 2,9 miliona eura u projekat Luštica Bay u drugom kvartalu ove godine - saopštila je njihova PR agencija „Magna”.

Do sada je kompanija koju sa 90 odsto akcija kontroliše egipatsko-švajcarski konzorcijum „Orascom” u izgradnju luksuznog turističkog resorta na poluostrvu Luštica investirala preko 30 miliona eura.

„Drugi kvartal 2013. godine predstavlja važan osnov za Luštica Bay. Kamen-temeljac za početa gradjevinskih radova na prvim stambenim zgradama u kompleksu položen je 18.maja. Luštica Development je tog dana objavila i da je belgijski BESIX izabran za glavnog izvođača za izgradnju prvih zgrada. Nakon toga, BESIX je izabrao podgoričku kompaniju „Bemax” za lokalnog podizvođača”, podsjećaju iz „Magne”.

BESIX i „Bemax” su inicirali radove i gradnja prvog konmpleksa na atraktivnoj lokaciji na obali zaliva Trašte je već počela. Riječ je o prvih deset zgrada sa ukupno 72 lukuszna apartmana ukupne površine 8 hiljada kvadrata, koje se grade na super-atraktivnoj lokaciji u blizini buduće marine kompleksa Luštica Bay, istočno od uvale Oblatna.

Inače, najniža cijena stambenih objekata u Luštica Bej kompleksu iznosi 162.000 eura koliko košta studio apartman.

„Prvi apartmani, koji su svi unaprijed prodati, biće spremni za upotrebu 2015. godine. Procijenjena vrijednost inicijalnih investicija je 18 miliona eura”, saopštili su iz „Magne” uz napomenu da će tokom prve faze realizacije projekta Luštica Bay u narednih nekoliko godina.

Biće izgrađeni ekološki apartmani, rezidencije i vile oko zaliva Trašte, a „Luštica Development” će se posvetiti i „unapređivanju lokalne zajednice i njenom uključivanju kako bi omogućila da Luštica Bay ostane autentičan projekat i potpunosti u harmoniji sa ljepotom njegovog prirodnog okruženja.”

Galerija

Bonus video: