Osnujte novi rudnik uglja

“Prihvatite li naš predlog izbjegli biste konflikt interesa, a mi bismo za uzvrat povukli krivičnu prijavu. Ukoliko bi se raksinuo ugovor mali akcionari bi predložili da se isplate akcije A2A u Rudniku po nominalnoj vrijednosti ili po procjeni revizora Deloitte, svakako bez konflikta interesa”, naglasio je Miličković
82 pregleda 4 komentar(a)
Vasilije Miličković, Foto: Boris Pejović
Vasilije Miličković, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 29.12.2017. 20:14h

Udruženje malih akcionara Elektroprivrede predložilo je direktorima te kompanije da Skupština akcionara zakazana za 30. decembar donese odluku da iz neraspoređene dobiti, koja iznosi 51.963.974 eura, investira oko 13 miliona eura za osnivanje novog rudnika uglja.

“Enormnu cijenu od 25 eura po toni uglja koju danas plaćamo postojećem Rudniku uglja Pljevlja sveli bi na realnu cijenu koštanja eksplatacije uglja 12-15 eura po toni, a to bi postigli najsavremenijom rudarskom opremom koja bi se nabavila u sljedećih 3-4 mjeseca. Tako bi smo smanjili drastično cijenu koštanja proizvodnje električne energije u TE Pljevlja za minimum 20 odsto, a ta vijest bi veoma obradovala potrošače u našim domaćinstvima i ostaloj privredi”, poručio je predsjednik udruženja Vasilije Miličković.

On je podsjetio direktore EPCG da je 11. decembra 2017. podnio krivičnu prijavu tužilaštvu protiv zbog “teškog konflikta interesau vezi sa otkupom akcija A2A i Aca Đukanovića u Rudniku.

“Prihvatite li naš predlog izbjegli biste konflikt interesa, a mi bismo za uzvrat povukli krivičnu prijavu. Ukoliko bi se raksinuo ugovor mali akcionari bi predložili da se isplate akcije A2A u Rudniku po nominalnoj vrijednosti ili po procjeni revizora Deloitte, svakako bez konflikta interesa”, naglasio je Miličković.

On je kazao da bi sa ostatkom neraspoređene dobiti od 39 miliona mogli pokriti gubitke iz predhodnog perioda kako bi “ušli u zonu zakonitog poslovanja”

Bonus video: