Ovako bi izgledala kabina žičare Kotor – Njeguši, ako "Lajtner" dobije posao

Kompanija Lajtner je izrazila namjeru da uđe u projekat gradnje žičare sa gondolom od Kotora do Njeguša tako što bi gradnju vrijednu, prema prvim procjenama, oko 20 miliona eura, sama finansirala
15460 pregleda 16 komentar(a)
Kabina na Cermatu u Švajcarskoj preko glečera do Materhorna, Foto: Printscreen YouTube
Kabina na Cermatu u Švajcarskoj preko glečera do Materhorna, Foto: Printscreen YouTube

Direktor prodaje i član Odbora direktora kompanije Lajtner, Martin Lajtner predstavio je danas premijer Crne Gore, Dušku Markoviću idejni projekat žičare Kotor – Njeguši.

Lajtner je rekao da planiraju gradnju Pininfarinijevih kabina nalik onima koje su nedavno izgradili na Cermatu u Švajcarskoj preko glečera do Materhorna.

On je Markoviću danas uručio maketu kabine.

A kako izgleda Pininfarinijva kabina na Cermatu u Švajcarskoj, preko glečera do Materhorna pogledajte u videu ispod.

Kompanija Lajtner je izrazila namjeru da uđe u projekat gradnje žičare sa gondolom od Kotora do Njeguša tako što bi gradnju vrijednu, prema prvim procjenama, oko 20 miliona eura, sama finansirala.

Na sastanku je ocijenjeno da projekat ima turističku, ali i ekološku i kulturnu dimenziju jer obogaćuje turističku ponudu naše zemlje, poboljšava turističku poziciju Cetinja i Nacionalnog parka „Lovćen“, ali i stvara pretpostavke za smanjenje obima saobraćaja putem od Kotora do Njeguša.

Bonus video: