Ovako bi trebalo da izgleda novi kompleks u Budvi

Iz Montere su kazali da će radovi na izgradnji solitera početi 1. oktrobra i biti završeni do turističke sezone 2013.
354 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 06.04.2012. 15:46h

Pobjednik prvog međunarodnog konkursa za izgradnju luksuznog stambeno-poslovnog kompleksa „Budva centar“ u blizini Sarog grada u Budvi je autorski tim studija AGM iz Srbije, saopšteno je na svečanom koktelu u hotelu "Splendid".

Kompanija Montera Montenegro i Konferencija BLOK iz Beograda raspisale su početkom marta konkurs na koji su pozvali 29 renomiranih arhitektonskih studija iz cijelog svijeta.

Montera je prije pola godine otkupila lokaciju na kojoj se nalazi supermarket, nekadašnji Vračar, koji je na samo 20 metara od elitne „Avale“, ispod starobudvanskog naselja Gospoština.

Nakon otkupa ruski biznismeni, preko svoje firme MCG Montenegro registrovane u Budvi, dokupili su za pola miliona eura 540 kvadrata opštinske zemlje, koja se nalazi u komšiluku, i time na toj lokalciji zaokružili zemljišni kompkleks dovoljan za gradnju solitera.

Montera Montenegro, koja vodi sa udruženjem kupaca AMIA izgradnju apartmanskog naselja Astra Montenegro na Zavali. Jedan od osnivača firme MCG Montenegro je i Igor Peljučno, vodeći čovjek AMIA-a.

Otkupljen je zemljišni kompleks od 1. 350 kvadrata, na kojem je po nedavno usvojenim izmjenama i dopunama DUP Budva- centar, predviđena izgradnja jedanaestospratnog solitera sa 6. 000 kvadrata stambenog prostora.

Upravo autorski tim AGM- a iz Srbije, koji su činili Borisav Petrović , Ivan Rašković i Nikola Stojković, po mišljenju žirija bio je najbolji od ukupno 18 radova, koji su pristigli iz Crne Gore, Meksika, Njemačke, Japana, SAD, Ukrajine, Srbije, UAE, Indije, Velike Britanije i Holandije.

Ukupni fond nagrada iznosio je 50. 000 eura.

Iz Montere su kazali da će radovi na izgradnji solitera početi 1. oktrobra i biti završeni do turističke sezone 2013.

Galerija

Bonus video: