Pala odluka Ministarstva odbrane: Na popravnom posao od 130.000 eura

Državna komisija je naložila Ministarstvu odbrane, kojim rukovodi ministar Predrag Bošković, da u roku od 15 dana otkloni nepravilnosti i donese zakonitu odluku, a da po pravosnažnosti rješenja Komisije žaliocu vrati naknadu za vođenje postupka u iznosu 1.307 eura plus 714 eura na ime troškova advokata
0 komentar(a)
Ministarstvo odbrane, Foto: Vijesti online
Ministarstvo odbrane, Foto: Vijesti online
Ažurirano: 22.11.2017. 16:29h

Komisija za kontrolu javnih nabavki usvojila je žalbu firmi Congress Travel i poništila rješenje Ministarstva odbrane o izboru najpovoljnijeg ponuđača na tenderu za nabavku hotelsko-ugostiteljskih usluga sa zakupom konferencijskih sala, uz zaključivanje sporazuma na period od četiri godine.

Državna komisija je naložila ovom vladinom resoru, kojim rukovodi ministar Predrag Bošković, da u roku od 15 dana otkloni nepravilnosti i donese zakonitu odluku, a da po pravosnažnosti rješenja Komisije žaliocu vrati naknadu za vođenje postupka u iznosu 1.307 eura plus 714 eura na ime troškova advokata.

Ministarstvo je 5. septembra kao najpovoljniju izabrao ponudu podgoričke firme Montenegro Turist Service vrijednu 130.766 eura. Ponuda firme Marco Polo Travel Agency proglašena je ispravnom i drugorangiranom, a ponudu žalioca Congress Travela trećerangiranom i ispravnom.

Državna komisija je utvrdila da prvorangirani ponuđač nije svoju ponudu sačinio u skladu sa zahtjevima i uslovima koje je naručilac predvidio.

“Naručilac je pobijanim rješenjem nepotpuno i nepravilno utvrdio činjenično stanje od značaja za ocjenu ispravnosti ponuđača Montenegro Turist Service u pogledu ispunjenosti zahtijevanih uslova za restorane ponuđene sa četiri zvjezdice u Podgorici, te je na tako utvrđeno činjenično stanje pogrešno primijenio materijalno pravo kada je ovu ponudu u naznačenom dijelu ocijenio kao ispravnu”, navodi se, između ostalog, u rješenju Državne komisije koje je potpisao njen predsjednik Zoran Živković.

Bonus video: