Pejović: Fabrika legura KAP-a izvoziće 30 hiljada tona metala od 75 miliona dolara

Pejović je kazao da je ova investicija od 11 miliona eura završena pet godina nakon što je Uniprom preuzeo upravljanjem KAP-om koji je i dalje kompanija u stečaju
4349 pregleda 7 komentar(a)
Predsjednik Vlade Duško Marković i Pejović, Foto: Vlada Crne Gore
Predsjednik Vlade Duško Marković i Pejović, Foto: Vlada Crne Gore
Ažurirano: 15.07.2019. 16:07h

U Kombinatu aluminijuma Uniprom danas je svečano počela sa radom fabrika silumina - legura koja će kako je rekao vlasnik Uniproma Veselin Pejović izvoziti 30 hiljada tona legura aluminijuma godišnje vrijednih 75 miliona dolara, a zapošljavati 45 radnika.

Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković pustio je danas zajedno sa vlasnikom Uniprom KAP-a Veselinom Pejovićem u rad novu fabriku silumina poručivši da je svaki novi proizvod u našoj zemlji korak ka novom radnom mjestu, a svako novo radno mjesto snaga i kvalitet više na putu ka evropskom kvalitetu života naših građana, saopšteno je iz Vlade Crne Gore.

Pejović je kazao da je ova investicija od 11 miliona eura završena pet godina nakon što je Uniprom preuzeo upravljanjem KAP-om koji je i dalje kompanija u stečaju.

"Preuzeli smo KAP u period najveće krize u aluminijumskoj industriji - visokih cijena električne energije i sirovina a niskih cijena aluminijuma na svjetskoj berzi. Obećali smo da ćemo izvoziti 100 hiljada tona proizvoda godišnje vrijednih 300 miliona dolara. Uložili smo u kompaniju, modernizujemo proizvodnju i ispunjavamo ono što smo obećali", kazao je Pejović.

On je naveo da Uniprom ima viziju, snagu i želju da razvija aluminijumsku industriju zasnovanu na realnim mogućnostima i zahvalio se partnerima i zaposlenima koji su podržali njihovu viziju.

On je kazao da u Uniprom grupi sada radi hiljadu zaposlenih.

Bonus video: