Pejović o planu za KAP: Ima svojih 15 miliona, najavio tri partnera

„Plate i doprinosi radnicima KAP-a će biti redovno uplaćivani“, obećao je Pejović uz napomenu da „samo sa preradom metala KAP može biti profitabilan“
73 pregleda 18 komentar(a)
Veselin Pejović, Foto: Boris Pejović
Veselin Pejović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 03.03.2014. 09:42h

Vlasnik kompanije Uniprom Veselin Pejović izjavio je sinoć u TV emisiji „Okvir“ da njegova kompanija ima 15 miliona da plati dio kupoprodajne cijene od 28 miliona eura za imovinu Kombinata aluminijuma u stečaju, “drugi dio novca će obezbijediti iz kredita, a treći dio njegovi partneri”.

Prema ponudi Uniprom će 15 miliona uplatiti odmah, a 13 miliona naknadno u dogovoru sa povjeriocima KAP-a. Najavio je i ulaganja od 76 miliona. Stečajni upravnik je prihvatio ponudu a čeka se potvrda stečajnog sudije, ali i odluka Skupštine.

Pejović je najavio pokretanje prerade aluminijuma, te da će njegovi partneri u tom poslu biti turska kompanija Asaš, Inpeks metal iz Poljske i Stemi iz Italije koja se bavi proizvodnjom radijatora. On je naveo da bi ista proizvodnja radijatora mogla biti organizovana na dijelu teritorije KAP-a i izrazio očekivanje da bi u budućnosti i italijanski Fiat, koji razvija automobilsku industriju u Srbiji, jedan svoj pogon otvoriti u Podgorici.

„Plate i doprinosi radnicima KAP-a će biti redovno uplaćivani“, obećao je Pejović uz napomenu da „samo sa preradom metala KAP može biti profitabilan“.

On je najavio da će analizirati svako radno mjesto u KAP-u te da će mu za primarnu proizvodnju metala u početku trebati najmanje 300 od oko 720 radnika ukoliko od EPCG i CGES-a dobije traženu cijenu struje od najviše 38 eura po megavatu.

„Sa širenjem proizvodnje povećavaćemo broj radnika“, istakao je Pejović.

Bonus video: