Pekoviću aminuju tri solitera u Bečićima

Prema Detaljnom urbanističkom planu, Peković na mjestu velikog akva parka i parkinga hotela “Mediteran” može da gradi tri solitera od po 10 spratova, ukupne površine od 40.000 metara kvadratnih.
221 pregleda 16 komentar(a)
Nikola Peković, Foto: Vesko Belojević
Nikola Peković, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 20.06.2018. 13:34h

Budvanski Sekretarijat za urbanizam izdao je kompaniji “Spencer & Hill” bivšeg košarkaša Nikole Pekovića urbanističko-tehničke uslove za izradu tehničke dokumentacije za gradnju novog hotelskog kompleksa u Bečićima.

Prema Detaljnom urbanističkom planu, Peković na mjestu velikog akva parka i parkinga hotela “Mediteran” može da gradi tri solitera od po 10 spratova, ukupne površine od 40.000 metara kvadratnih.

Pekovićeva firma vlasnik je hotela “Mediteran”.

Toliko kvadrata ucrtala je bivša budvanska vlast (DPS) izradom kontroverznog planskog dokumenta kojim je predviđena gradnja solitera uz samu plažu u Bečićima.

Nova vlast je umanjila za nekoliko hiljada kvadrata površinu solitera koju Peković planira da gradi, ali nije mogla da umanji spratnost, što je bila osnovna zamjerka na pomenuti DUP.

Duž obale su već izgrađeni soliteri sa po deset spratova.

Pekovićevoj firmi omogućeno je da gradi isključivo hotel, a ne stanove za tržište.

Novim zakonom, međutim, država je omogućila investitorima koji grade hotele sa pet zvjezdica da polovinu kapaciteta mogu da prodaju kao stanove.

Kompanija nekadašnje zvijezde NBA košarkaške lige prve godine je poslovala sa gubitkom od 3.000 eura nakon preuzimanja elitnog hotela “mditeran”. To piše u finansijskom izvještaju podnesenom Poreskoj upravi, u kojem se navodi da je firma vlasnik nekretnina vrijednosti od 25 miliona eura.

Peković je prošloga ljeta trgovao hotel za 8,5 miliona eura koji, prema izvještaju, vrijedi tri puta više.

“Spencer & Hill“ se krajem prošle godine uknjižio kao vlasnik hotela koji je prethodno bio upisan na Pekovića. Njegova firma se odmah kreditno zadužilana šest miliona eura.

“Vijesti” su ranije objavile da je Peković krajem jula prošle godine potpisao kuporopdajni ugovor sa stečajnom upravom firme “Maestraltours“ Blaža Dedića, biznismena koga su srpski mediji povezivali sa optuženim narkobosom Darkom Šarićem.

“Mediteran“ je prvi put na licitaciji bio ponuđen po cijeni od 68 miliona eura i tokom četiri godine stečajna uprava je čak 16 puta raspisivala oglase, ali nije bilo kupaca, da bi na kraju prihvatili ponudu Pekovića od 8,5 miliona eura.

Peković se prije dvije i po godine vjenčao u tom hotelu, a kum mu je bio dugogodišnji prijatelj Duško Šarić, brat optuženog narkobosa.

Peković je osim hotela, vlasnik i dvije najpopularnije diskoteke u Crnoj Gori - budvanskog “Top Hila“ i kotorskog “Maksimusa” koje je, kako je pojasnio, kupio nakon što je uveden stečaj u firmama koje su njima upravljale.

Bonus video: