Penzioneri KAP-a će protestovati uprkos zabrani: "Đukanović i Kavarić da isplate otpremnine"

Prema riječima Nikole Rakovića, ovlašćenog predstavnika 420 bivših radnika KAP-a njihova prijava predstojećeg okupljanja označena je kao neuredna navodno zbog toga što nijesu naveli tačan broj demonstranata koji će se okupiti
4 komentar(a)
Nikola Raković, Foto: Savo Prelević
Nikola Raković, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 15.05.2016. 11:04h

Pregovarački tim 420 penzionera Kombinata aluminijuma u stečaju, koji čekaju na isplatu 5,45 miliona eura otpremnina, u skladu sa Zakonom o izmirenju obaveza, pozvao je bivše radnike da se sjutra u devet časova okupe na protest pred zgradom Ministarstva finansija, uprkos privremenoj zabrini okupljanja od strane Uprave policije.

"Zbor radnika odlučio je još u petak u 15 časova da se sprovedu sve prethodno najavljene aktivnosti, i pregovarački tim će odluku sprovesti. Okupićemo se sjutra u devet časova uprkos policijskoj zabrani. Drugostepeni organ poništio je prvu odluku policije o zabrani skupa, ali su mi sinoć u 22 časa uručili novu odluku, na koju ćemo se danas opet žaliti. Neka premijer Đukanović i ministar Kavarić ujutro isplate otpremnine u skladu sa Zakonom i odmah ćemo prekinuti sve aktivnosti", poručio je Nikola Raković, ovlašćeni predstavnik 420 bivših radnika KAP-a.

Penzioneri aluminijumske kompanije već tri sedmice, zbog neisplaćenih otpremnina garantovanim Zakonom, svakodnevno demonstriraju ulicama Glavnog grada, a tokom ove sedmice planirali su da blokadu glavnog gradskog bulevara povećaju sa četiri na šest časova.

Prema riječima Rakovića njihova prijava predstojećeg okupljanja označena je kao neuredna navodno zbog toga što nijesu naveli tačan broj demonstranata koji će se okupiti.

"Svi znaju da ima 420 penzionera koji čekaju na isplatu, od kojih neki zbog bolesti nijesu u stanju ni da dođu. Nijesmo ni mogli navesti tačan broj učesnika na okupljanju, da obmanjujemo policiju i javnost, jer smo za svoje aktivnosti ranije dobili podršku više bivših radnika drugih preduzeća, ali se taj broj kreće od 250 do 450 ljudi", objasnio je Raković.

Bonus video: