Penzioneri ne očekuju mnogo od Lukšića

Što se tiče novog premijera, i nekih očekivanja, ništa novo, ništa naročito, on samo nastavlja težim putem
60 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 06.01.2011. 15:47h

Ako je suditi po budžetu za narednu godinu, zna se samo jedno: povećanja penzija neće biti. Nastavi li se sa ovakvim trendom, penzioneri se plaše najgoreg - znaju da ima gore od gorega - saopšteno je iz Stranke penzionera, invalida i socijalne pravde Crne Gore.

U toj stranci smatraju da oni sa “zavidnim položajem, podebljim buđelarom, zavidnom ušteđevinom i neprocjenjivom pokretnom i nepokretnom imovinom možda i sumnjivog porijekla, ne žele nikakve promjene, žele status kvo, žele da ovakvo stanje traje”.

"Zadovoljni su ili i prezadovoljni, pa, razumije se; hvalospjevi, sve najljepše, sve najbolje, najoptimističnije i najuspješnije kvalifikacije za dosadašnjeg premijera i njegov tim i za sve ostale koji odlučuju o pravima, jednakostima, socijalnoj pravdi - drugim riječima o statusu a onda i standardu svih građana. Čak, ne dozvoljavaju prigovore na nepravde, nejednakost, siromaštvo, nemaštinu, teškoće. Prosto, neće (ili ne mogu) da shvate da je to tako"

"Što se tiče novog premijera, i nekih očekivanja, ništa novo, ništa naročito, on samo nastavlja težim putem: Industrija uništena, nezaposlenost raste (uz najavu novih otpuštanja viška zaposlenih), štrakovi, podijeljenost društva (posebno po ekonomskom osnovu), bogaćenje na račun drugih, eksploatatorski odnos prema radnicima, sve što je moglo rasprodato je, zaduženost - su činjenice koje nam ne daju pravo na optimizam, hvalospjeve i nadu u bolje sjutra", zaključuju u Stranci penzionera.

Bonus video: