Pinku zbog hajke na "Vijesti" račun od 660.000 eura

U tužbi je navedeno da su Pink i Pobjeda nastojali da svakog dana “Vijesti” “drže u centru negativne medijske pažnje, pa makar i po cijenu kontradiktornosti u svojim izjavam
77 pregleda 0 komentar(a)
Goran Radenović, Foto: Boris Pejović
Goran Radenović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 17.10.2014. 05:53h

U Privrednom sudu juče je počela rasprava po tužbi kompanije Daily Press, osnivača nezavisnog dnevnika “Vijesti”, protiv Pink M Company (Pink TV).

Tužilac traži nadoknadu štete od 660 hiljada eura zbog negativne kampanje TV Pink tokom 2013. i početkom 2014, kojim su povrijedili ugled brenda “Vijesti”. Direktor Pinka M je Goran Radenović.

Postupak protiv Pobjede je prekinut zbog stečaja u Vladinom izdavačkom preduzeću.

Daily Press je predložio sudu da konačan iznos obeštećenja utvrdi vještak ekonomsko-finansijske struke, kao i stručnjak za marketing i procjenu vrijednosti brenda, kako bi se utvrditi koliku su štetu pretrpjele “Vijesti”. Sudu je dostavljen dio materijala o medijskoj hajci u informativnim emisijama Pink TV-a “Minut-dva” i “Info Monte” emitovanim tokom prošle i početkom ove godine do podnošenja tužbe krajem aprila.

“To je kap u moru onog što je Pink objavljivao”, kazao je advokat tužioca Nemanja Ilić i tražio da sud naloži Agenciji za kontrolu elektronskih medija da dostavi kompletan materijal, budući da ta institucija to nije željela da uradi bez naloga suda. On je napomenuo da je u odgovoru na tužbu navedeno da se radilo “o slobodi govora i slobodi medija”, ali da takva konstatacija “apsolutno ne stoji”.

Ilić je kazao da su se strani akcionari “Vijesti” uzalud obraćali predsjedniku države, premijeru i ministru pravde, ali da konkretno, nakon više sastanaka, ništa nije urađeno.

Advokat Pinka Radovan Božović izjavio je da tuženi “nije vodio negativnu kampanju protiv dnevnika 'Vijesti', već je ukazivao na informacije o aferi CKB i osnivače ovog dnevnika koji su dobili od ove banke kredite u iznosima po million eura”.

Dogovoreno je da se pripremno ročište odgodi za 28. novembar, a da se stranke pisanim podnescima, u međuvremenu, izjasne na već podnijete dokaze.

U tužbi je navedeno da su Pink i Pobjeda nastojali da svakog dana “Vijesti” “drže u centru negativne medijske pažnje, pa makar i po cijenu kontradiktornosti u svojim izjavama.

Bonus video: