PKCG Pomaže Luci Bar: Zajedno do novih zakonskih rješenja za slobodnu zonu Luka Bar

"PKCG sa predsjednikom Vlastimirom Golubovićem na čelu u prethodnom periodu imala je veoma veliku ulogu u posredovanju prilikom sklapanja poslovnih aranžmana Luke Bar i poslovnih partnera sa tržišta Srbije"
1268 pregleda 1 komentar(a)
Sa sastanka, Foto: Luka Bar
Sa sastanka, Foto: Luka Bar

Podrška Privredne komore Crne Gore (PKCG) za ostvarenje Biznis plana AD Luka Bar za 2019, sa posebnim akcentom na tržište Srbije, a prije svega na saradnju Luke i HBIS Smederevo oko uvoza sirovina, bila je centralna tema današnjeg sastanka rukovodstava Luke i PKCG.

Na ovom susretu je kao veoma značajna akcentovana i zajednička inicijativa PKCG i Luke za izmjenu određenih normativnih i zakonskih akata, “a što će umnogome olakšati lučko poslovanje, naročito u dijelu koji se odnosi na poslovanje Slobodne zone Luke Bar”.

"PKCG sa predsjednikom Vlastimirom Golubovićem na čelu u prethodnom periodu imala je veoma veliku ulogu u posredovanju prilikom sklapanja poslovnih aranžmana Luke Bar i poslovnih partnera sa tržišta Srbije. Naročito značajan posao je pretovar žitarica sa srpskom kompanijom ”Agroglobe” čija realizacija počinje sljedeće nedjelje, i nakon dužeg vremena, on će staviti u rad kapacitete lučkog silosa za žitarice. Lučki Biznis plan za 2019. je ambiciozan, ali postavljen na realnim osnovama i očekivanjima, a da bi se ostvario, podrška PK CG u sklapanju poslova sa partnerima iz cijelog regiona biće od izuzetnog značaja za Luku", saopšteno je “Vijestima” iz AD Luka Bar nakon sastanka.

Pored Golubovića, u delegaciji PKCG bili su potpredsjednik Komore Danilo Gvozdenović i sekretar Odbora za saobraćaj Savo Barović. Na sastanku su ispred Luke Bar bili predsjednik Odbora direktora Vojin Žugić, izvršni direktor Vladan Vučelić, sekretar AD Vesna Mihaljević, pomoćnik Izvršnog direktora dr Deda Đelović, komercijalni i finansijski direktor Dragutin Niković i Nenad Vujanović, te šefica kabineta izvršnog direktora Milica Šestović.

Bonus video: