Plac u Grbama za fabriku hrane

Državna uprava se obavezala da koristi digitalne sertifikate koji se uvode u cilju racionalizacije, ekonomičnosti i bezbjednosti
103 pregleda 0 komentar(a)
Vlada, sjednica Vlade, Foto: Gov.me
Vlada, sjednica Vlade, Foto: Gov.me
Ažurirano: 05.05.2017. 07:12h

Vlada je juče dala saglasnost Upravi za imovinu da kompaniji Natural Food proda zemljište od 12.335 kvadratnih metara u mjestu Grbe u Danilovgradu po cijeni od 10 eura po kvadratu.

Kako je navedeno u informaciji Vlade ova kompanija će na toj lokaciji izgraditi fabriku za preradu voća i povrća. Prema podacima iz registra privrednih subjekata vlasnik i direktor ove kompanije je Filip Peličić.

Usvojena je izmjena oglasa za dodjelu novca za podsticanje direktnih investicija čime je rok za prijave produžen do 29. maja. Prvobitni rok bio je 8. maj. Sekretarijat za razvojne projekte raspisao je 3. marta oglas kojim se može dodijeliti novac za projekte minimalne vrijednosti ulaganja 500 hiljada eura i kojima se obezbjeđuje otvaranje novih radnih mjesta.

Odlučeno je i da će ministarstva i drugi državni organi ubuduće biti u obavezi da koriste digitalne sertifikate koji se uvode u cilju racionalizacije, ekonomičnosti i bezbjednosti elektronske uprave.

“Iako su stvorene sve tehničke, zakonske i druge pretpostavke za upotrebu digitalnih sertifikata za e-potpisivanje dokumenata i bezbjednu identifikaciju na sisteme državne uprave, izostala je njihova puna primjena”, navodi se u informaciji Vlade.

Od ukupno 540 digitalnih sertifikata koji su do 27. aprila izdati za korisnike u organima državne uprave, aktivno je 180.

Bonus video: