Planiraju posjetu ostrvu Lastavica i tvrđavi Mamula poslije praznika

Odboru je Vlada već poslala dva izvještaja o realizaciji Odluke o davanju državne imovine u dugoročni zakup lokaliteta „Mamula“ u H. Novom (za 2017. i 2018.godinu) i oni će biti na dnevnom redu druge sjednice skupštinskog tijela koja će naknadno biti zakazana
1392 pregleda 0 komentar(a)
Novi odbor, Foto: Luka Zeković
Novi odbor, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 29.11.2019. 13:49h

Skupštinski Odbor za praćenje realizacije Odluke o davanju u dugoročni zakup lokaliteta „Mamula“ u Herceg Novom i Odluke o prihvatanju Aneksa broj 1 Ugovora o zakupu hotela „Kraljičina plaža“ u Miločeru, počeo je danas sa radom utvrđivanjem metodologije i načina rada.

Odborom rukovodi predsjednik Mihailo Anđušić, poslanik DPS-a, čije razmišljanje o načinu rada ovog skupštinskog tijela i posjeti parlamentaraca lokalitetima gdje se realizuju investicije (ostrvu Lastavica i Miločeru), nakon novogodišnjih praznika, su podržali jednoglasno i ostali članovi koji su prisustvovali sjednici.

Podržan je Anđušićev predlog da se odmah zatraži dokumentacija vezano za dostavljanje dokumentacije Aneks broj 1 Ugovora o zakupu hotela „Kraljičina plaža“ u Miločeru.

“Pored prestavnika Vlade pozvaćemo ćemo ovdje i predsjednike opština u kojima se realizuju ove investicije, kao i predstavnike investitora. Predlažem da organizujemo i posjete ovim lokalitetima. Posebno mi je drago što izabrani članovi (poslanici) u ovom Odboru dolaze iz opština u kojima se realizuju ove investicije”, naveo je Anđušić.

Prvoj sjednici Odbora su prisustvovali poslanici iz DPS-a Maja Bakrač, Ana Nikolić, Nikola Divanović, Marta Šćepanović koja je mijenjala (Momčila Martinovića), poslanik Genci Nimanbegu (Forca), poslanik SD Boris Mugoša (mijenjao Andriju Popovića (LP)).

Svoje odsustvo opravdao je poslanik SNP-a Srđan Milić, koji se, prema riječima Anđušića, obratio posebnim pismom.

“U elektronskoj formi, kolega Milić nas je obavijestio o ličnom viđenju rada ovog odbora… U tom mejlu je dao zamisli koje, slobodno mogu reći, odgovaraju onom što su naši osnovni planovi za koncept daljeg rada ovog privremenog Odbora”, objasnio je Anđušić.

Parlamentarka Maja Bakrač je sugerisala da se izvještaji što prije dostave poslanicima, da ih ovo skupštinsko tijelo razmatra pojedinačno, i da se za oba projekta donesu posebni zaključci.

“Predsjednici opština u kojima se realizuju ove investicije mogu dati značajan doprinos i pomoći da ove investicije što prije dobiju na značaju i sugerišu nam na određene nepravilnosti, ukoliko postoje”, navela je Bakrač.

Na osnovu dozvole za pripremne radove većeg obima koje je izdalo Ministarstvo održivog razvoja i turizma, kompanija OHM Mamula je u septembru 2017. počela radove na pripremi terena za rekonstrukciju i adaptaciju utvrđenja Mamula i pretvaranje u hotelski objekat visoke kategorije.

Rekonstrukcija tvrđave Mamula i ostrva planira se kroz glavni projekat u skladu sa prethodno izdatim konzervatorskim i urbanističko-tehničkim uslovima i najvišim međunarodnim standardima zaštite životne sredine.

Odboru je Vlada već poslala dva izvještaja o realizaciji Odluke o davanju državne imovine u dugoročni zakup lokaliteta „Mamula“ u H. Novom (za 2017. i 2018.godinu) i oni će biti na dnevnom redu druge sjednice skupštinskog tijela koja će naknadno biti zakazana.

Bonus video: