Plantaže dva dana u blokadi zbog duga državi

Nastavljene blokade računa firmi Duška Kneževića, Dragana Brkovića, Mila Đukanovića...
128 pregleda 13 komentar(a)
Plantaže, Foto: Luka Zeković
Plantaže, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 02.06.2016. 19:23h

Žiro-račun kompanije Plantaže bio je u blokadi dva dana po nalogu Ministarstva finansija kako bi pokušali naplatiti dio duga od tri miliona eura za poreze i doprinose. Prema juče objavljenim podacima Centralne banke blokada računa na 31. maj trajala je dva dana, a dug po nalogu za blokadu iznosio je 408 hiljada eura.

Iz Plantaža je juče “Vijestima” saopšteno da im je račun bio u blokadi nepuna dva dana zbog duga prema Poreskoj upravi.

“Obaveze, koje su blokirale račun su izmirene i račun je ponovo u punoj funkciji. Napominjemo da smo u ovoj godini po osnovu prispjelih poreskih obaveza izmirili dugovanja u iznosu od oko tri miliona eura, a da na današnji dan dugujemo još 2,4 miliona eura. Napominjemo, takođe, da smo u prošloj godini po osnovu poreskih obaveza državi uplatili preko devet miliona eura i da naš poreski dug konstantno pada. Kao dokaz je i činjenica da smo na današnji datum prošle godine bili dužni gotovo šest miliona eura, a da je na današnji dan dug 2,4 miliona eura”, kazali su iz ove državne kompanije.

Plantaže imale dug od tri miliona eura, sada smanjen na 2,5 miliona, lani dug bio šest miliona

Glavna kompanija biznismena Dragana Brkovića, Vektra Montenegro ponovo je u blokadi koja sada traje 16 dana, dug iznosi 22 hiljade eura.

Firma Mitrovic Co, u okviru koje posluje hotel Residence u Miločeru, sa dugom od 183 hiljade eura u blokadi je 13 dana. Građevinska firma Ozren iz Budve u blokadi je pet dana zbog 208 hiljada eura.

Nastavljena je blokada računa četiri firme iz grupe porodice Stanaj - Rokšped, Home Depo, S Press logistika i Balkan Group Montenegro, koje već duže od tri mjeseca ukupno duguju 5,3 miliona eura.

Nastavljena je blokada više firme iz imperije Duška Kneževića firmi Atlas CAP račun je blokiran već 322 dana zbog 182 hiljade eura, ZIF Atlas Montu 191 dan zbog 11 hiljada, Atlas investu 379 dana zbog 137 hiljada, RTV Atlas 120 dana zbog 157 hiljada eura, a Mediteran express 21 dan zbog 12 hiljada eura.

Blokada računa Kneževićeve firme Meljine kompleks traje 54 dana zbog 357 hiljada eura. Ova firma kupila je od države bolnicu Meljine, a i račun same bolnice u blokadi je šest dana zbog 5,5 hiljada eura.

Bonus video: