Plata neće biti zbog tužbe radnika

Negirajući da je Brković ikada preko nje slao uvredljive poruke radnicima, Miloševićeva je upozorila medije da ne dozvole da ih zloupotrebljava nekolicina zaposlenih u tom preduzeću.
118 pregleda 3 komentar(a)
Vektra nord, Foto: Dragana Šćepanović
Vektra nord, Foto: Dragana Šćepanović
Ažurirano: 14.09.2015. 18:31h

Izvršna direktorica drvoprerađivačkog kolašinskog preduzeća Vektra nord Vesna Milošević juče je izjave radnika te kompanije o dugovima i da im vlasnik kompanije Dragan Brković prijeti i zabranjuje izjave novinarima, nazvala “netačnim i sramnim”.

Miloševićeva tvrdi da niko u tom preduzeću ne trpi posljedice zbog tekstova u novinama. Zaposleni, koji su na dužem kolektivnom prinudnom odmoru, žalili su se jer im poslodavac duguje 30 zarada, ali i zbog toga što ih, kako tvrde, niko ne obavještava kada će početi da rade.

“U nedostatku sirovine i nemogućnosti da se sirovina obezbijedi, jer nijesmo dobili koncesije u Kolašinu, nijesmo mogli pokrenuti proces proizvodnje, a iz tih razloga je radnicima dat godišnji odmor, a onda smo i produžili prinudni odmor. Radnicima dugujemo 24 zarade, a to se odnosi na period 2012 - 2013. godina, kada preduzeće nije radilo, iz razloga koje sam navela. Uprkos tome što fabrika nije radila vlasnik nije raskinuo ugovore zaposlenima, već je preuzeo obavezu da izmiri obaveze prema njima”, rekla je Miloševićeva.

Ona tvrdi da je Brković “iz sredstava koje je sam obezbijedio” namjeravao da počne isplatu zarada tokom prošle sedmice, ali da je to spriječeno sudskim procesom koji su radnici pokrenulli protiv kompanije pred Osnovnim sudom.

“Na pisani zahtjev predsjednika sindikata Slavka Špicera, Brković ih je obavijestio kada će početi sa radom i kada će im biti izmirene zarade. U odgovoru se navodi da će u naredna dva mjeseca biti izmirene sve obaveze i da se o tome izjasne, kao i o načinu izmirenja obaveza. Špicer je na to odgovorio da oni ne žele takav način izmirenja obaveza da će pozvati televiziju i da će putem suda rješavati svoje probleme. Firma ne osporava obaveze prema radnicima i čekaćemo sudski ishod”, navela je izvršna direktorica Vektre nord.

Negirajući da je Brković ikada preko nje slao uvredljive poruke radnicima, Miloševićeva je upozorila medije da ne dozvole da ih zloupotrebljava nekolicina zaposlenih u tom preduzeću.

Bonus video: