Plav: Za više turista treba pomoć i države

U informaciji se navodi da je nedostatak prave prezentacije turističkih potencijala i agresivne propagandne ponude, te neizgrađena infrastruktura, ozbiljno organičenje
81 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 07.05.2012. 19:51h

Sekretarijat za privredu, razvoj i finansije opštine Plav, i pored skromnog budžeta, pripremio je ambiciozan plan aktivnosti za turističku sezonu.

„Značajne aktivnosti biće realizovane na planu stvaranja uslova za kulturne sadržaje. U tom pravcu biće obrazovan Savjet za pripremu i praćenje Plavskog kulturnog ljeta, jednomjesečna manifestacija. Svakako najznačajniji su Plavski književni susreti, vajarska kolonija, izložbe slika, pozorišne predstave. Vrlo zapažena već tradicionalna kulturno-turističko-poljoprivredna manifestacija Dani borovnice, susret dijaspore 31. jula u Grebajama kod Gusinja, Tradicionalni zavičajni susreti koji se održavaju u Vusanju, zatim tradicionalni zavičajni susreti koji se održavaju 2. avgusta na Ali-pašinim izvorima u Gusinju.

Sa organizovanjem kulturno-umjetničkog programa u centru grada, ova manifestacija privlači pažnju mnogih turista i iz drugih krajeva Crne Gore, pa i šire, tako da je prošle godine po našim procjenama bilo više hiljada posjetilaca. Turistička ponuda ovog područija biće obogaćena već tradicionalnim turističko-sportskim manifestacijama - Dani behara, Limska regata, Gusinjsko ljeto, Skokovi sa mosta na Limu, fudbalskim turnirima, Likovna kolonija, Književni susretu i brojne druge sportske manifestacije“, navodi se u informaciji o pripremi turističke sezone za tekuću godinu.

U informaciji se navodi da je potrebno da resorno ministarstvo posveti više pažnje promociji turističkih potencijala ove opštine, te finansijski pomogne zainteresovanim subjektima iz oblasti turizma.

Kako se dodaje, neophodno je preduzeti mjere i očistiti gradska naselja i zone atraktivnih turističkih lokaliteta - Plavsko jezero, Hridsko i Visitorsko jezero, Ali-pašine izvore, izvorište Lima, vodopad Grlje, dolinu Grebaje. Prioritet je i uređenje glavne deponije smeća, te održavati postojeće zelene površine.

U informaciji se navodi da je nedostatak prave prezentacije turističkih potencijala i agresivne propagandne ponude, te neizgrađena infrastruktura, ozbiljno organičenje za razvoj turizma plavske opštine. Konstatovano je da hoteli i moteli u ovoj opštini broje oko 200 ležajeva, te da mjesta za prenoćište ima samo za pedeset osoba u privatnim sobama, što je pokazatelj da su u ovoj opštini potrebni veći kapaciteti kada je broj ležajeva u pitanju.

Galerija

Bonus video: