Pljevlja: Mala i srednja preduzeća da budu partneri sa Rudnikom uglja, Termoelektranom i Vektrom Jakić

Đačić je upoznao Mijuškovića sa trenutnim stanjem u ekonomiji ovog grada, problemima sa kojima se suočavaju lokalna uprava i privrednici, kao i sa planovima za unaprijeđivanje odnosa sa velikim privrednim društvima u Pljevljima
79 pregleda 0 komentar(a)
PKCG, posjeta Pljevlja, Foto: Privredna komora Crne Gore
PKCG, posjeta Pljevlja, Foto: Privredna komora Crne Gore
Ažurirano: 22.11.2014. 11:54h

Preduzetništvo i mala i srednja preduzeća u Pljevljima treba bazirati na partnerstvu sa velikim sistemima kao što su Rudnik uglja, Termoelektrana i Vektra Jakić, konstatovali su predsjednik Privredne komore (PKCG), Velimir Mijušković i prvi čovjek pljevaljske Opštine, Mirko Đačić.

Mijušković je sa saradnicima posjetio Pljevlja i razgovarao sa predsjednikom Opštine o, između ostalog, aktivnostima koje Privredna komora sada sprovodi u dijelu sagledavanja i objedinjavanja kapaciteta domaće privrede koji bi mogli biti uposleni na izgradnji dionice auto-puta Bar-Boljari.

"Budući da Komora zahvaljujući brojnim međunarodnim aktivnostima ima mogućnost da potencijalnim investitorima preporuči i predstavi konkretne projekte u Crnoj Gori, Mijušković je prvom čovjeku Pljevalja ponudio saradnju i u tom dijelu, posebno iz razloga jer imaju definisane projekte i konkretne planove", saopšteno je iz PKCG.

Đačić je upoznao Mijuškovića sa trenutnim stanjem u ekonomiji ovog grada, problemima sa kojima se suočavaju lokalna uprava i privrednici, kao i sa planovima za unaprijeđivanje odnosa sa velikim privrednim društvima u Pljevljima.

Razgovarano je o planovima za razvoj preduzetništva, kako bi se uposlio barem dio nezaposlenih koji pripadaju mlađoj populaciji.

Mijušković i Đačić su se složili da Pljevlja na ukupnoj teritoriji imaju prepoznatljive prirodne potencijale, koji ovoj Opštini mogu obezbijediti da bude jedna od razvijenijih u državi.

"Tokom razgovora, Đačić je upoznao Mijuškovića sa planovima za igradnju niza objekata u oblasti komunalne i saobraćajne infrastrukture na teritoriji Opštine, kao i planovima za izgradnju objekata društvenog standarda", navedeno je u saopštenju.

Mijušković je ukazao na značaj daljeg razvoja Elektroprivrede kroz izgradnju drugog bloka Termoelektrane Pljevlja, kao i o tome koliko može ovo imati značaja i na lokalnom nivou.

Tokom posjete Pljevljima, Mijušković je obišao kompaniju Vektra Jakić i razgovarao sa vlasnikom Draganom Brkovićem i njegovim saradnicima.

Razgovarano je o uposlenosti kapaciteta kompanije Vektra Jakić i problemima sa kojima se suočavala ova kompanija u prethodnom periodu, a čije je rješavanje na pomolu.

Mijušković je obišao postrojenja ove fabrike, upoznao se sa trenutnom proizvodnjom, njenim kapacitetima, kao i planovim razvoja, od kojih je jedan dio već realizovan.

Bonus video: