Po logici Zečevića, svi na berzi peru pare

To što su pojedinačni investitori prije tri godine kupovali akcije po višoj cijeni, a sada ih prodaju po manjoj, realnost je, odnosno stanje crnogorskog tržišta kapitala
90 pregleda 0 komentar(a)
Jadranski sajam, Foto: Adriafair.co.me
Jadranski sajam, Foto: Adriafair.co.me
Ažurirano: 26.08.2011. 18:48h

Atlas grupa reagovala je povodom objavljenog teksta pod naslovom „Sumnja da je preko firmi Kneževića opran novac“ u kojem su objavljeni navodi iz prijave Vladimira Zečevića, koji je Komisiji za hartije od vrijednosti (KHOV) prijavio sumnje u vezi s pranjem para u kupoprodaji akcija budvanske kompanije Jadranski sajam, odnosno prilikom preuzimanja te kompanije od Atlas Mont fonda.

"U vezi s netačnim, grubim i krajnje zlonamjernim, ali i opasnim navodima manjinskog akcionara Jadranskog sajma AD Budva, gospodina Vladimira Zečevića, obaveza nam je da crnogorskoj i široj javnosti damo tačne i stručne infomacije u vezi sa javnom ponudom za preuzimanje Akcionarskog društva Jadranski sajam.

Ponuđena cijena od 80 eura čak je iznosila i više od prosječne tržišne cijene za tu hartiju u zadnje pola godine, koja je iznosila 73 eura po akciji

Ponuđena cijena od 80 eura čak je iznosila i više od prosječne tržišne cijene za tu hartiju u zadnje pola godine, koja je iznosila 73 eura po akciji - navodi se u reagovanju Atlas grupe.

To što su pojedinačni investitori prije tri godine kupovali akcije po višoj cijeni, a sada ih prodaju po manjoj, realnost je, odnosno kako napominju iz ove grupacije, stanje crnogorskog tržišta kapitala.

"Služeći se logikom gospodina Zečevića, dalo bi se zaključiti da sva lica koji sada trguju na berzi peru pare jer najveći broj akcija bilježi značajan pad vrijednosti. I mnogo veće i uspješnije kompanije, od Jadranskog sajma AD Budva (koje su vodeće u Crnoj Gori) suočavaju se sa činjenicom da su njihove akcije višestruko jeftinije danas nego prije par godina (čak i po dvanaest puta). Te prema tome, jedina istina je da su sve transkacije Atlas grupe i lica povezana sa njom sa akcijama Jadranskog sajma Budva izvršene u skladu sa Zakonom, pravilima i procedurama koja regulištu promet akcija, kao i u skladu sa aktuelnim berzanskim cijenama", stoji na kraju reagovanja.

Zečević je, inače, zatražio od Komisije za hartije da u skladu sa Zakonom o sprečavanju pranja novca i finansiranja terorizma preduzme odgovarajuće mjere i provjeri kupovinu akcija Jadranskog sajma od strane of šor firmi Hempton Corp. LTD i Cosmos (obavljenu prije 2008. godine), nedavnu prodaju istih akcija fondu Atlas Mont u postupku preuzimanja, kao i da KHOV u pisanoj formi podnese inicijativu nadležnom organu uprave nadležnom za sprečavanje pranja novca u Crnoj Gori.

Bonus video: