Počinje isplata dividende akcionarima Jugopetrola

Većinski vlasnik Jugopetrola je od kraja 2002. godine grčki Hellenic Petroleum International, koji posjeduje 54,35 odsto akcija kompanije
214 pregleda 0 komentar(a)
jugopetrol_1, Foto: V.BELOJEVIĆ
jugopetrol_1, Foto: V.BELOJEVIĆ
Ažurirano: 09.07.2015. 10:08h

Akcionarima Jugopetrola danas će početi isplata dividende, 78,26 centi neto po akciji.

Dividenda će se isplaćivati u svim filijalama Prve banke Crne Gore.

Iz kompanije je saopšteno da se dividenda isplaćuje shodno odluci redovne godišnje Skupštine akcionara koja je održana 25. maja.

Ukupno će za dividendu biti opredijeljeno četiri miliona eura.

“Pravo na dividendu imaju akcionari koji su upisani u spisak akcionara kod Centralne depozitarne agencije (CDA) na dan održavanja Skupštine akcionara i donošenja Odluke o raspodjeli neto dobiti i isplati dividende”, rekli su iz kompanije.

Preduzećima će se dividenda isplaćivati na osnovu njihovih zahtjeva sa instrukcijama za plaćanje koje je potrebno poslati na e-mail monika.lekic@prvabankacg.com i snezana.buric@prvabankacg.com.

Jugopetrol je prošlu godinu završio sa neto profitom od 4,83 miliona eura.

Većinski vlasnik Jugopetrola je od kraja 2002. godine grčki Hellenic Petroleum International, koji posjeduje 54,35 odsto akcija kompanije.

Značajan udio pripada Društvu za menadžment poslove i upravljanje nekretninama MIG i fondu zajedničkog ulaganja Trend, 9,21 odsto, odnosno 5,97 odsto. Vlasnik oko 4,26 odsto akcija Jugopetrola sakriven je iza HB Zbirnog kastodi računa 3. Lars Ernest Bader ima 2,93 odsto, na CK zbirnom kastodi računu 1 je 1,48 odsto, Radoslav Tomić iz Beograda 1,03 odsto akcija, a Atlas Mont 1,02 odsto.

Ostali vlasnici imaju udio ispod jedan odsto.

Akcionari Jugopetrola u decembru prošle godine su odobrili promjenu sjedišta kompanije iz Kotora u Podgoricu.

Bonus video: