"Podrška nastavku reformi sistema javnih finansija" - Vijesti.me
"CRNA GORA NA DOBROM PUTU SNAŽENJA SVOJE POZICIJE"

"Podrška nastavku reformi sistema javnih finansija"

Radunović se zahvalio MMF-u na kontinuiranoj podršci u pogledu stručnog i tehničkog konsultovanja u vezi politika upravljanja i monitoringa javnog duga, kao i reforme poreske politike i administracije

Ministarstvo finansija, Darko Radfunović
Ministarstvo finansija, Darko Radfunović (Foto: Ministarstvo finansija)

Međunarodni monetarni fond (MMF) prepoznaje da je Crna Gora kreiranjem i dosljednim sprovođenjem balansiranih mjera fiskalne i makroekonomske politike pokazala odlučnost u dostizanju dugoročne fiskalne stabilnosti i održivosti, saopšteno je iz Ministarstva finansija.

Na sastanku ministra finansija Darka Radunovića sa izvršnim direktorom belgijsko-holandske konstituence MMF-a konstatovano je da je Crna Gora na dobrom putu snaženja svoje pozicije u međunarodnim okvirima.

Radunović je, podsjećajući na osnovne makrofiskalne i ekonomske indikatore koji ukazuju na značajno snaženje budžeta, saopštio da su napori Ministarstva finansija i Vlade, već u prvih deset mjeseci rada, pokazali kao pravilno usmjereni, a mjere pažljivo osmišljene i veoma efiksne.

"Podržavamo vaše politike i vjerujemo da je istrajnost i upornost u sprovođenju mjera koje ste definisali Fiskalnom strategijom presudna za vaš uspjeh u dugom roku“, naveo je Lannoy.

On je dodao da sama činjenica da je Crna Gora jedina zemlja u regionu koja nikada nije pravila kreditni aranžman sa MMF-om dovoljno govori o snazi i umijeću nacionalnih autoriteta, da se koristeći ekspertsku podršku partnera, izbore sa ekonomskim izazovima.

Radunović se zahvalio MMF-u na kontinuiranoj podršci u pogledu stručnog i tehničkog konsultovanja u vezi politika upravljanja i monitoringa javnog duga, kao i reforme poreske politike i administracije.