Poljoprivrednik iz Pothuma: Naš paradajz nije taj koji je dobro prošao

“Poražavajuće za proizvođače sa područja podgoričke opštine je i što je otkup lubenice po sedam centi, tikvice 12 centi..."
74 pregleda 1 komentar(a)
paradajz, Boris Pejović, Foto: Boris Pejović
paradajz, Boris Pejović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 11.08.2014. 17:31h

Poljoprivredni proizvođač iz Pothuma Željko Milić tvrdi da je od ovogodišnje dobre cijene paradajza imalo koristi svega deset odsto domaćih proizvođača, jer je, kaže, i ove godine crnogorsko tržište “okupirano” robom iz izvoza.

Milić je kazao da ni tih deset odsto poljoprivrednika koji su po dobroj cijeni prodali paradajz, “nijesu napravili neki veliki skok, već su samo rentabilno poslovali”.

“Kod nas se paradajz prodaje po cijeni od 50, 60 centi po kilogramu, a u regionu je cijena i do 1,20, jer je bio manjak u proizvodnji. Nedavno sam čuo izjavu ministra poljoprivrede (Petra Ivanovića) da je paradajz “dobro prošao” i mogu reći da jeste, ali onaj iz uvoza - makedonski, turski...”, rekao je Milić.

Ističući da je ovogodišnja turistička sezona raj za turiste, jer će jesti svoje proizvode, Milić je kazao da na Kamionskoj pijaci ima dosta hladnjača sa uvoznom robom, dok se ne mogu naći dva prava domaća proizvođača.

“Poražavajuće za proizvođače sa područja podgoričke opštine je i što je otkup lubenice po sedam centi, tikvice 12 centi, a paprike od 18 do 20 centi”.

Bonus video: