Poništen dio dokumentacije Grad teatra: Problemi sa smještajem

Naručilac nabavke je obavezan da po pravosnažnosti ovog rješenja na ime naknada za vođenje postupka žaliocu isplati 1.076 eura, od čega se 476 eura sa PDV-om odnosi na troškove advokata
56 pregleda 0 komentar(a)
Budva, Foto: Shutterstock
Budva, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 18.07.2017. 19:23h

Komisija za kontrolu postupka javnih nabavki usvojila je žalbu Multimedia grupe i poništila izmjene broj 3 tenderske dokumentacije Javne ustanove Grad teatar Budva u vezi sa nabavkom usluga hotelskog i privatnog smještaja učesnika festivala Grad teatar, po partijama.

Naloženo je Grad teatru da u roku od 15 dana od dostavljanja ovog rješenja otkloni nepravilnosti. Festival je počeo 5. jula i traje do 17. avgusta.

Naručilac nabavke je obavezan da po pravosnažnosti ovog rješenja na ime naknada za vođenje postupka žaliocu isplati 1.076 eura, od čega se 476 eura sa PDV-om odnosi na troškove advokata.

Komisija je utvrdila da je osnovan navod žalioca da je Grad teatar predvidio da su ponuđači dužni da obezbijede hotele koji neće od scene između crkava u Starom gradu biti udaljeni više od dva kilometra, ali nije naveo način na koji se utvrđuje ta udaljenost, da li vazdušnom linijom, pješačkim stazama ili saobraćajnicama u Budvi.

Kao osnovan prihvaćen je i žalbeni navod da naručilac izmijenjenom dokumentacijom nije definisao rokove početka i završetka festivala, tako da ponuđačima nije data jasna informacija u kojem vremenskom periodu moraju da obezbijede tražene smještajne kapacitete.

Komisija je utvrdila da utvrđene neusaglašenosti Tenderske dokumentacije broj 3 predstavljaju bitnu povredu Zakona o javnim nabavkama koja je mogla da dovede do diskriminacije ponuđača ili do ograničavanja konkurencije.

Bonus video: